Åbning af Brovst Stien og Tour de Jammerbugt 2024: Et samarbejde i topklasse

Ronni Høgh, Maria Appel og Liv Mulvad Knudsen klippede den røde snor og åbnede Brovst Stien Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Åbning af Brovst Stien og Tour de Jammerbugt 2024: Et samarbejde i topklasse

Udvalgsformand for Fritid-, Kultur og Landdistrikter i Jammerbugt Kommune, Helle Bak Andreassen, deltog i den festlige åbning af Brovst Stien, som faldt sammen med starten på 1. etape af årets Tour de Jammerbugt.

Pia Skiffer fra Skg/Brovst KFUM stod for opvarmningen Foto: Privat
Lars Kaldal Simonsen adviserer om ruten Foto: Privat
Tour de Jammerbugt Brovst 2024 Foto: Privat

I sin tale fremhævede hun vigtigheden af samarbejde og fællesskab for at realisere projekter som dette.

“Et stort velkommen til den første etape af Tour de Jammerbugt i 2024 – og velkommen til Brovst, hvor vi i dag også fejrer indvielsen af Brovst Stien,” indledte Helle Bak Andreassen. Hun nævnte, at projektet startede i 2020 som en del af et byfornyelsesprogram med en samlet ramme på 6 millioner kroner. Målet har været at forbedre de fysiske rammer i Brovst og styrke byens fortællinger og fællesskaber.

Brovst Stien er et resultat af dette byfornyelsesarbejde og strækker sig over cirka 11 kilometer. Stien tilbyder en pragtfuld tur rundt om Brovst, hvor man kan opleve både kulturelle fortællinger og den smukke omkringliggende natur og landskab. “På ruten er der mulighed for at opleve byens mange spændende kulturelle fortællinger, vores omkringliggende natur og landskab, – og en fantastisk udsigt nogle steder,” sagde hun.

Helle Bak Andreassen takkede Borgerforeningen for deres indsats og input under udarbejdelsen af stien. Hun rettede også en speciel tak til kommunens medarbejder, Jonas, for hans engagement og arbejde med projektet. “Det er sjældent, at jeg giver specifikke medarbejdere i kommunen ros – men en stor ros til dig Jonas for at vi er kommet i mål med stien til i dag,” udtrykte hun.

Afslutningsvis betonede Helle Bak Andreassen vigtigheden af fællesskab og samarbejde for at få sådanne projekter til at lykkes. Hun takkede også hovedsponsorerne, Sparekassen Danmark og SPAR i Brovst, samt de mange frivillige og organisationer, der har bidraget til arrangementet. “En TDJ eller en byfest kommer ikke af sig selv, men bliver en realitet ved at løfte i flok,” understregede hun.

Med åbningen af Brovst Stien er der skabt et nyt samlingspunkt for byens borgere og besøgende, som fremover kan nyde godt af den skønne rute og de mange oplevelser, den byder på.

Helle Bak Andreassen var også med til at klippe den røde snor og åbne Brovst Stien Foto: Privat
Skg/Brovst KFUM stod for serveringen af næsten 300 hot dogs Foto: Privat
Brovst Stien Foto: Privat

1 KOMMENTAR

  1. En TYDELIG afmærkning af ruten i bl.a. Søndre Allé, Pile Allé, Egevej-kvarteret ville være ønskelig. Også en app eller implementering af ruten i en ekst. app. ville være en stor hjælp, men et godt initiativ. Måske kunne nogle strækninger gøres mere cykelvenlige.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn