ForsideAndetFællesskab og vilje fejret ved Svømmeklubben JET's 50-års jubilæum

Fællesskab og vilje fejret ved Svømmeklubben JET’s 50-års jubilæum

Print Friendly, PDF & Email

Fællesskab og vilje fejret ved Svømmeklubben JET’s 50-års jubilæum

Svømmeklubben JET fejrede for nylig sit 50-års jubilæum – en milepæl, der markerer et halvt århundrede med engagement, fællesskab og en uundværlig indsats for svømmesporten i Jammerbugt Kommune. Jubilæumsfesten blev forsinket med et år grundet renoveringen af Jetsmark Idrætscenter, men det gjorde ikke festlighederne mindre mindeværdige. Medlemmer, frivillige og gæster var samlet for at hylde klubbens bemærkelsesværdige historie og fremtidige visioner.

Udvalgsformand for Fritid-, Kultur- og Landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune, Helle Bak Andreasen, var også til stede og holdt en varm og inspirerende tale. Hun åbnede med anerkendelsen: “50 år – det er flot, og egentlig kunne jeg have en meget kort tale med to ord: godt gået!” Men hurtigt blev det klart, at klubbens historie fortjener meget mere end blot to ord.

Andreasen anerkendte svømmeklubbens udfordringer de seneste år. Efter coronanedlukningen oplevede klubben et drastisk fald i medlemstallet, fra 300 medlemmer i 2019 til 0 i 2021. Men på trods af disse udfordringer har klubben kæmpet sig tilbage og har nu 173 aktive medlemmer med stigende interesse for svømning og Aqua-sport. “Det er flot!” bemærkede Helle Bak Andreasen og understregede, hvor vigtigt det er at værne om de frivillige kræfter, der har sikret klubbens overlevelse og fremgang.

I sin tale fremhævede Andreasen, at Svømmeklubben JET ikke blot har lært generationer at svømme, men også har skabt et trygt miljø for bevægelse og fællesskab. Hun mindede om klubbens betydning for børns udvikling, både i svømmefærdigheder og i de minder og venskaber, der knyttes. “Svømning er ikke bare svømning,” sagde hun og mindede om, hvordan hendes egne døtre stadig husker de mange timer i klubben og de traditioner, der fulgte med.

Et andet centralt emne i Andreasens tale var vigtigheden af fællesskab i en tid, hvor mange – især børn og unge – kæmper med ensomhed. Hun understregede, at det aktive foreningsliv, som Svømmeklubben JET er en del af, er en vigtig modvægt til den stigende ensomhed. “Uden aktive frivillige var der ikke en Svømmeklubben JET, og uden foreninger endnu større ensomhed,” forklarede hun og opfordrede flere til at bidrage til foreningslivet, hvad enten det er som trænere eller frivillige til arrangementer.

Helle Bak Andreasen roste også klubbens store ambitioner om at videreudvikle svømmemiljøet med nye initiativer som Aquaspinningbikes og fokus på motion for mennesker med handicap. Hun understregede, hvor vigtigt det er, at alle kan deltage i sport og bevægelse, uanset deres fysiske formåen.

Afslutningsvis takkede Helle Bak Andreasen klubbens trænere, frivillige og medlemmer, både tidligere og nuværende, for deres utrættelige indsats. “Uden jer ville denne klub ikke være, hvad den er i dag,” sagde hun og udtrykte sin overbevisning om, at Svømmeklubben JET vil fortsætte med at være en stærk og vigtig del af lokalsamfundet.

Med 50 års historie bag sig ser Svømmeklubben JET frem mod en lovende fremtid, hvor de fortsat vil inspirere og glæde mange generationer. “Tillykke med de 50 år,” sluttede Helle Bak Andreasen, “og tak for jeres uvurderlige bidrag til vores kommune – vi vil nemlig være den allerbedste fritidskommune i Danmark, og det skal I huske, at I bidrager til.”

En stor dag for en stor klub, der har vist, at viljestyrke, sammenhold og hårdt arbejde kan overvinde selv de største udfordringer.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER