ForsideBlokhusBlokhus: Mountainbikere får hjælp til at holde sporet i form

Blokhus: Mountainbikere får hjælp til at holde sporet i form

Print Friendly, PDF & Email

Blokhus: Mountainbikere får hjælp til at holde sporet i form

Der er gode forhold for mountainbikere omkring Blokhus – en håndsrækning fra Sol og Strand er med til at sikre, at det fortsætter.

Det er godt at køre på mountainbike i Blokhus-området. Som en del af Gateway Blokhus ligger et fremragende mountainbikespor på knap 10 kilometer. Et spor lokale mountainbikere, men også mange turister, har stor glæde af.

Det er Pandrup Mountainbike Klub og Cykelklubben Møllehjulet, der i samarbejde med Skov & Naturstyrelsen, står for vedligeholdelsen af sporet. En opgave mountainbikerne udfører ved hjælp af frivillig arbejdskraft fra medlemmernes side.

For at støtte op om klubben og det frivillige arbejde har Sol og Strands lokalbureau i Blokhus valgt at give Pandrup Mountainbike Klub en håndsrækning på 10.000 kroner til sporarbejdet.

– Mange af vores gæster har mountainbikecykler spændt bag på bilerne, når de kommer i et af vores sommerhuse. For os som udlejningsbureau er det guld værd, at vi har et fremragende mountainbikespor helt tæt på, fortæller Julia Spiess Wolsgaard-Iversen, bureauchef i Blokhus for Sol og Strand.

– Samtidig er der mange lokale, der har glæde af sporet, så på den måde passer donation som hånd i handske med formålet bag vores lokale håndsrækning.

Bjarne Petersen fra Pandrup Mountainbike Klub er utrolig glad for støtten fra Sol og Strand.

– Det er vigtigt for os, at vores mountainbikespor er i rigtig god stand. Og vi deler gerne sporet med både danske og udenlandske turister.  Derfor er vi også glade for, at Sol og Strand bakker op om vores arbejde med at holde sporet i topform, siger han.

Sporet i Gateway Blokhus udmærker sig ved, at det er et naturspor – dvs. der ikke er lavet nogen former for kunstige opbygninger eller tilført materialer, der ikke i forvejen er tilgængelige i området. 

Sporet bliver brugt af rigtig mange ryttere, og der bliver kørt mere end 10.000 omgange pr. år. Også blandt MTB-anmeldere høster det stor anerkendelse, da det er opbygget, så alle kan benytte det – lige fra begynderne til de meget øvede. Der er ikke så mange højdemeter at hente, men de mange sving med nedbremsninger og accelerationer gør, at det bliver en udfordring og hårdt for selv meget øvede ryttere

Der er flere tiltag på vej. Blandt andet en start-/slutportal, en servicestation med diverse pumper, en afstikker på sporet, så man kan opleve havudsigten, en start ved Pandrup Mountainbike Klubs klubhus på Stenmarksvej, hvor man bliver guidet hen til sporet. Her bliver der på sigt også mulighed for at vaske sin cykel efter turen er færdig, og ligesom der også på et tidspunkt bliver mulighed for at tage et bad efter anstrengelserne i sporet.

Den Lokale Håndsrækning har eksisteret siden 2019, hvor der årligt er blevet uddelt 1 mio. kr. til lokale projekter i de 27 sommerhusområder, hvor Sol og Strand har lokale bureauer. Der uddeleles op til 50.000 kroner pr. lokalbureau om året, og pengene fordeles af bureauerne selv på baggrund af ansøgninger.

Sol og Strand ønsker gennem håndsrækningen at honorere foreninger og ildsjæle, der har idéer til et projekt eller en oplevelse, som er med til at gøre feriedestinationen endnu mere attraktiv.

Sol og Strand er 100% danskejet. Bag firmaet står ægteparret Margit og Kjeld Andersen, der siden 1970 har drevet Sol og Strand Feriehusudlejning. For at sikre, at virksomheden forbliver på danske hænder, besluttede de i forbindelse med virksomhedens 40 år jubilæum i 2019 at overdrage deres livsværk til en fond, der i dag ejer 75 procent af Sol og Strand.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER