Hvilke nyheder kan dukke op i Dronningens nytårstale?

Fyrværkeri
Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Når vi tænker på nyheder, der kan dukke op i dronningens nytårstale, tænker vi naturligvis på året der er gået. Mange gange føles det som om at tiden går så hurtigt, at det kan være svært at sætte ord på hvad der er sket i løbet af de seneste 12 måneder. Det kigger vi på nedenfor.

Hvornår er dronningens nytårstale?

Du ved sikkert allerede at dronningens nytårstale er nytårsaften. Helt præcist foregår det klokken 18.00 og i år bliver det den 50. gang at hun gennemfører den slags tale. Det er så populær en begivenhed, at der endda er nytårstale odds, for hvad hun kommer til at sige i den tale, når hun henvender sig til Danmarks befolkningen både inden- og udenfor de danske grænser.

EM i fodbold

Danskerne søgte mest på EM i 2021. I den forbindelse søgte mange også på Christian Eriksen for at følge med i hvordan den danske fodboldspiller havde det. Det ville måske være en smule utraditionelt, men det kan være at dronningen kommer til at tale om hændelsen med Eriksen i sin tale, og hvordan det har sat livet i perspektiv for mange danskere.

Kommunalvalget i november

Mange danskere søgte også på kommunalvalget, som løb af stablen i november måned. Måske kommer dronningen til at komme ind på at der har været kommunalvalg, men hun vil nok næppe tale om resultatet. Det kan nærmest ikke forventes, at hun vil tale om de politiske resultater, da dronningen normalt ikke kommer ind på den slags temaer.

De hjemvendte soldater

Det er meget normalt at Dronning Margrethe henvender sig til de danske soldater i udlandet. Måske kommer hun også til at tale om hvordan at mange danske soldater er vendt hjem til Danmark. I april tidligere i år meldte Danmark ud at de sidste soldater ville blive trukket ud af Afghanistan, og det førte til en afslutning på 20 års tilstedeværelse i landet i Mellemøsten.

Dronning Margrethe overraskede Ulf Pilgaard

I begyndelsen af oktober måned stoppede Ulf Pilgaard efter 40 sæsoner i Cirkusrevyen på Bakken. Han slutter af i en scene som Dronning Margrethe, hvor dronningen selv troppede op og overraskede Pilgaard og resten af publikummet. Mon ikke at det kommer til at komme med i talen på en eller anden måde?

De danske sportshelte ved de Olympiske Lege

Tidligere i år var der også OL i Tokyo. I den forbindelse skrev blandt andet Lasse Norman Hansen historie, da han kom op på førstepladsen over de største danske OL-vindere nogensinde.

Nu har Norman Hansen to guldmedaljer, to sølvmedaljer og to bronzemedaljer i sin OL-medaljesamling. Dermed deler han første pladsen med Eskild Ebbesen, samt Lars Jørgen Madsen og Nielsen Hansen Ditlev Larsen. De fire mænd har vundet flest danske OL-medaljer nogensinde.

Netop i forbindelse med de Olympiske Lege kom det frem i år at Kronprins Frederik stoppede som aktivt medlem af Den Internationale Olympiske Komité. Måske vil Dronningen ikke nævne den hændelse, eller måske vil hun. Men hun vil højst sandsynligt tale om sin søn i den kommende tale.