Blokhus: Her er der skruet ekstra op for aktiviteterne både i uge 7 og 8

Vinterferie i Blokhus Foto: Poul Nymark
Print Friendly, PDF & Email

Blokhus: Her er der skruet ekstra op for aktiviteterne både i uge 7 og 8

Med årets første skoleferie lige om hjørnet inviterer Erhvervsforeningen Destination Blokhus og VisitJammerbugten til Vinterfestival i Destination Blokhus. Her er der skruet ekstra op for aktiviteterne både i uge 7 og 8 med et omfattende aktivitetsprogram for hele familien.

ISNENDE OPLEVELSER PÅ BLOKHUS SKØJTEBANE

En oplevelse, der uden tvivl vil glæde både store og små, er et besøg på Blokhus Skøjtebane. Skøjtebanen er åben hver dag i vinterferien, og det anbefales at booke tid på forhånd, da banen er særligt populær, især i skolernes ferier. Hver aften tilføjes der en ekstra dimension, når solen går ned, og “Disco on Ice” begynder. Farverigt lys og musik skaber den ideelle kulisse for sjov på isen, og det bliver et sikkert hit for skøjteprinsesser og prinser i alle aldre.

Skøjtebanen får også besøg af de dygtige skøjteprinsesser fra Sportsforeningen Nord. Det sker lørdag den 10. februar og lørdag den 24. begge dage kl. 11.00. De vil med garanti imponere publikum med deres flotte show, der inkluderer piruetter og spring.

En anden spændende aktivitet er at deltage i gratis ishockeytræning, arrangeret af Blokhus Ducks. Torsdag aften kl. 21.15 er alle inviteret til en sjov og uforpligtende træningssession, hvor udstyret kan lånes, og træneren står klar til at assistere.

PÅ JAGT EFTER VINTERENS MAGI

Klar, parat… Alle dage i vinterferien er der seje præmier på spil, når jagten på den Gyldne Støvle går ind. Hver dag kl. 10 frigives en ledetråd på Spar Blokhus’ Facebookside. Den første, der finder støvlen og afleverer den i butikken, vinder dagens præmie. Støvlen er godt gemt, så det gælder om både at være hurtig og snarrådig.

Også efter mørkets frembrud er der mulighed for at gå på jagt. Her kan man tage del i en hemmeligmission, hvor man skal hjælpe Frøken Tø med at finde Snemand Frost, inden han smelter. Følg en cirka 2 km lang rute gennem Blokhus, hvor små refleks-snemænd lyser vejen i lommelygtens skær. Jagten starter på scenen i Blokhus, og for dem der lykkes med missionen, vil der være en lille gevinst.

”Refleksjagten er blevet et fast indslag på grund af stor efterspørgsel,” udtaler Jannie Ratke, eventansvarlig, og fortsætter.  ”Under coronaen opfandt vi refleksjagten som en familievenlig aktivitet, hvor man på egen hånd kunne gå på jagt. Det viste sig at være en kæmpe succes, da det fungerede som et incitament for at få børnene ud på en aftentur og skabte en sjov fællesoplevelse. Vi opdagede, at både voksne og børn nød at lede omhyggeligt i mørket efter reflekserne. Så vi er sikre på, at det igen bliver et hit når vi inviterer på refleksjagt.”

Der er også skattejagt hos Nyform i Blokhus, hvor man skal finde Nanok-bjørnen, og hos Blokhus Salt, hvor man skal finde, det gemte salt. Så der er rig mulighed for at udleve sine evner som skattejæger i vinterferien.

Fastelavn i Blokhus Foto: Poul Nymark

SJOV OG BALLADE FOR DE YNGSTE

Ingen vinterferie uden fastelavn og tøndeslagning. Søndag den 18. februar kl. 13.30 inviteres alle derfor indenfor hos Restaurant Nordstjernen til hyggelig fastelavnsfest. Alle slår katten af tønden, og efterfølgende er der præmie til bedst udklædte. Som afslutning vil der blive serveret fastelavnsboller og slikposer til alle børnene. Inden den store fastelavnsfest starter, kan man slå et smut forbi Blokhus Torv, hvor Nordsøen Oceanarium er på besøg. Her kan man både forsøge sig som isfisker og dyste i viden om hvaler samt lære om havets øvrige forunderlige verden.

Der er også masser af sjov og ballade tirsdag den 20. februar, hvor Cirkus Trapez inviterer indenfor i manegen hos Jetsmark Idrætscenter til vintercirkus, og samme aften er der børnedisco i badeland hos Blokhus Feriecenter.

KREATIVE VINTERSYSLER

Der er også rig mulighed for at lade kreativiteten blomstre i vinterferien. Hos Museum for Papirkunst kan man blandt andet lave masker og pynte sit fastelavnsris i deres papirværksted, og hos Blokhus Lys kan man dyppe lys og deltage i en glasworkshop.

Der er også god mulighed for hygge og fordybelse, når FunArt Keramik inviterer indenfor i deres hyggelige cafe, hvor man kan male på keramik og lave sine egne smykker. FunArt Keramik er også at finde i Kalstrup, hvor de arrangerer drop-in værksted flere gange i løbet af ferien. Til at stimulere smagsløgene er der mulighed for at sammensætte sit helt eget kryddersalt hos Blokhus Salt, som selv udvinder deres salt fra vandet ved stranden i Blokhus. Så selv når vinterkulden bider i kinderne, og man må søge indendørs, er der masser af aktiviteter på programmet.

AKTIV I VINTERFERIEN

Områdets helt særlige og smukke natur med skov, den brede hvide strand og det brusende Vesterhav danner også rammen om oplevelser i vinterferien. Tag f.eks. et forfriskende morgenbad i Vesterhavet sammen med badeklubben Søstjernerne hver morgen klokken 08.00, og lad efterfølgende sveden løbe, når der afholdes saunagus på stranden.

Hvis pulsen skal op, kan man booke en badmintons- eller pickleballbane hos Jetsmark Idrætscenter eller gratis deltage i MTB-træning med cykelklubben Saltum Trim. Der er også lejlighed for en frisk løbetur med løbeklubben PGU Runners samt at udforske området på hesteryg sammen med de søde rideinstruktører fra Fårup Sommerland. Er man en ægte vandhund, så er der tid til et par sjove timer i badelandet hos Blokhus Feriecenter eller i svømmehallen i Jetsmarks Idrætscenter, og for de voksne er der mulighed for at besøge den hyggelige wellness-afdeling hos Blokhus Feriecenter, hvor man også kan træne i det veludstyrede fitnesscenter.

Fodslaw Jammerbugten viser vej gennem naturen med skønne vandreture i det barske klitlandskab og den fortryllende vinterskov på onsdage kl. 10 – 12. Den to timer lange tur har afgang fra Springvandstorvet i Blokhus og er gratis.

Hos det store udendørs aktivitetscenter hos FunArt kan man hele ugen spille minigolf, fodboldgolf og petanque, og på Torvet i Blokhus er der mulighed for at udfordre hinanden til et spil fodbold på den opstillede pannabane eller bordfodbold.

Vinterferie i Blokhus Foto: Poul Nymark

KUNST & KULTUR

Vinterferien står også i kulturens tegn. Hos Kulturhuset Blokhus afvikles “Kunst i Blokhus,” en stor kunstudstilling, hvor der både er mulighed for at lade sig inspirere og købe kunst med hjem. I samme åndedrag kan man også finde inspiration til næste fest i Kulturhusets festlokaler, der vil være smukt dekoreret til lejligheden. I hele uge 8 kan man deltage i en gratis rundvisning hos Jan Jørgensen Smykker, kendt for deres diamantbesatte kreationer, og hos Museum for Papirkunst er der et spændende foredrag med Brian Christensen om biografien “Sabber”.

På Lanternen er der livemusik hver weekend, og der afholdes også en stor fastelavnsfest for voksne. Også Spillestedet inviterer til fest, her er det Version 1.0 der er på plakaten. Her er der lagt i kakkelovnen til en forrygende aften med et af Danmarks bedste partybands.

Det bliver uden tvivl en fantastisk vinterferie for hele familien, hvor rammerne er sat til nogle uforglemmelige vinteroplevelser – Så glæd jer til Vinterfestival i Blokhus.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn