Livredderne efter uger med alvorlige hændelser på strandene: Hav respekt for vand!

Livredderne opfordrer til at have respekt for vandet. Foto: Trygfonden Kystlivredning
Print Friendly, PDF & Email

Livredderne efter uger med alvorlige hændelser på strandene: Hav respekt for vand!

Aktionstal for uge 31 i Blokhus: 0 livreddende aktioner, 1 førstehjælpsaktion, 7 forebyggende aktioner og 169 oplysende indsatser

Selvom vejret er vådt og blæsende og ikke umiddelbart lægger op til en strandtur, er livredderne fortsat på vagt på de danske strande. I de seneste uger har de haft travlt med aktioner relateret til vind. Derfor opfordrer livredderne nu skoler og andre institutioner til at komme forbi og få en snak om vindforhold ved vandet, og hvornår man som badegæst skal være ekstra varsom.

Nu vender mange børn tilbage i skole, mens TrygFondens kystlivreddere fortsat holder til i de rød-hvide livreddertårne. På strandene har den seneste måned budt på flere alvorlige hændelser relateret til vind, hvor vindforholdene har overrasket badegæster og ført dem væk fra land eller har gjort badeforholdene risikable eller direkte farlige. Desværre har der også været flere drukneulykker ved den jyske vestkyst. Det får nu livredderne til at invitere skoleelever og andre institutioner til at komme forbi og få en snak om naturens kræfter, og hvordan de påvirker badeforholdene ved de danske kyster.

– Noget af det, der gør Danmark unik, er, at vi alle bor tæt på kysten. Men netop derfor er der også behov for, at vi ikke bare er begejstrede for vand, men også har respekt for det. Hvis skoler og institutioner planlægger en ekskursion til kysten i den kommende tid, så opfordrer vi til, at man tager en snak om vindens betydning, når vi bruger vandet. Og besøger man en strand med et af vores livreddertårne, er man hjertelig velkommen til at komme forbi og tale med livredderne – det er alle andre selvfølgelig også, siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

På Respektforvand.dk kan man derudover finde masser af viden, film og materialer om bade- og vandsikkerhed, og hvad man skal være særligt opmærksom på i og ved vandet.

– Vi skal have en ny generation af børn og unge mennesker, som udover at elske vand og de mange muligheder for sjove aktiviteter og oplevelser, vand giver, også skal have respekt for vand. For naturens kræfter er stærke, så de skal vide, hvornår de skal være ekstra varsomme, siger Anders Myrhøj.

Livredderne er til stede på de danske strande frem til og med onsdag den 16. august.