38-årig mand anholdt for spirituskørsel

Modelbillede - Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

På Nr Øksevej i nærheden af Brovst blev en 38-årig mand sigtet og anholdt for spirituskørsel. Manden førte personbil, da han blev standset af politiet. Her blev han instrueret i at deltage i en alkometertest grundet mistanke til spirituskørsel. Testen gav udslag for, at manden var påvirket af spiritus over den lovlige grænse på 0,5 promille.

Hvad er straffen for spirituskørsel?
Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:


Vi antager, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto), og bliver taget med en promille på 0,93. Du får ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

Ved spritkørsel skal du desuden bestå en ny teori- og køreprøve og gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer og koster 3.200 kr.

Bliver du taget flere gange med alkohol i blodet, stiger straffen.