ForsideBlokhusGodkendelse af Forslag til Lokalplan 19-035 for Vesterhavsparken i Hune sendes i...

Godkendelse af Forslag til Lokalplan 19-035 for Vesterhavsparken i Hune sendes i høring

Godkendelse af Forslag til Lokalplan 19-035 for Vesterhavsparken i Hune sendes i høring

Teknik og Miljø udvalget i Jammerbugt Kommune holder møde den 8. maj, hvor der bl.a. på dagsordenen er: Godkendelse af Forslag til Lokalplan 19-035 for Vesterhavsparken i Hune sendes i høring

Beslutningstema

Godkendelse af, at Forslag til Lokalplan 19-035 for et boligområde ved Vesterhavsparken i Hune sendes i offentlig høring i otte uger.

Sagsbeskrivelse

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af et ønske om at udvide boligområdet ved Vesterhavsparken. Området er omfattet af gældende Lokalplan 19-009, som blev udarbejdet i 2020. Formålet med lokalplanen er således at udvide lokalplanområdet og samtidig udtage byggefelterne, da de indskrænker muligheden for at udvikle området optimalt.

Formålet med byggeområderne var især at sikre åbne grønne kiler imellem grupperne af bebyggelser i delområde I. Det vurderes dog at kunne sikres via anden bestemmelse i lokalplanen.

Byggeområderne udtages for hele lokalplanområdet, selvom en stor del allerede er udbygget.

Lokalplan 19-035 skal erstatte gældende Lokalplan 19-009 og kommer derved til at omfatte både området omkring Vesterhavsparken og Stenmarken, selvom der ingen planer er om at udvide området ved Stenmarken. Hele lokalplanområdet bliver dog ændret og tilpasset i forhold til bestemmelser om blandt andet vejstruktur, vejadgang og shared space/fællesareal.

Det overordnede ønske med lokalplanen er at skabe nogle overordnede rammer hvor der inden for kan udvikles boligområder med en markant grøn karakter og med et varieret boligudbud, der kan tiltrække forskellige familietyper og aldersgrupper samt fællesskabsorienterede fri- og opholdsarealer mellem boligerne, der forventes at fremme mødet og fællesskabet på tværs af de forskellige beboergrupper.

Den vestlige del af vesterhavsparken er i dag udviklet med hhv. almene boliger i den nordlige del af grunden og ejerboliger i den sydlige del. Bebyggelsen består af små gårdhavehuse placeret i klynger omkring et fælles ankomstområde.

Øst for denne klyngebebyggelse udgør en naturlig udvidelse af området. Stamvejen der forsyner området i dag, vil være den naturlige ankomst til det nye boligområde.

Stenmarken er placeret syd for Vesterhavsparken og er udviklet med en mere klassisk bebyggelsesstruktur fordelt mellem tæt/lav og åben/lav boligbebyggelse. Området er i dag næsten fuldt udbygget.

Lokalplanområdet omfatter et areal på cirka 7,1 hektar og er opdelt i 3 delområder – delområde I, II og III.

I delområde II nedrives eksisterende ejendom på 21i og udstykkes.

Anvendelse og disponering

Anvendelsen inden for lokalplanområdet udlægges fortsat til boligområde. Delområde I og II muliggør boligbebyggelse i form af tæt-lav boliger. Delområde I er allerede udbygget med tæt-lav og det er vigtigt, at lokalplanen sikrer, at delområde II udvikles i sammenhæng
og relation til eksisterende bebyggelse. Derfor giver delområde II kun mulighed for tæt-lav boligbebyggelse. Det giver samtidig den optimale mulighed for at inddrage og synliggøre områdets karakter i form af landskabet i udlagte fællesarealer fremfor private afgrænset haver.

Delområde III udlægges til tæt-lav og åben-lav boligbebyggelse.

Delområde I og II

Bebyggelse indenfor delområde I og II skal indpasses under særlig hensyntagen til byggelinjerne mod Vesterhavsvej og eksisterende butikker samt beskyttelseslinjer til vandløbet og kloakledning mod syd.

Fællesarealerne skal indrettes i respekt for de omgivende landskabsværdier med egnskarakteristisk beplantning. Der må ikke placeres nogen form for bebyggelse i udlagte fællesarealer med undtagelse af fælles opholds- og legeredskaber. For at sikre, at områderne med tæt/lav boligbebyggelse ikke bliver for kompakte men skaber luft mellem bebyggelserne og samtidig for at fastholde og sikre et åbnet udtryk ved klitlandskabet som baghave, kan der i tilknytning til boligbebyggelsen kun opføres én hertil hørende garage/carport/udhus eller en kombination heraf samlet i én byning.

Alt andet sekundær bebyggelse i form af drivhuse, orangerier, shelter, legehuse, spabade, vildmarksbade, saunaer må ikke opføres.

Det er vigtigt, at delområde I og II tilpasses hinanden. Derfor er delområde I og II omfattet af fælles retningslinier for sikre, at boligområderne fremstår som en arkitektonisk helhed dvs. ensartet med hensyn til udformning, materialer, farver, således området får et helhedspræg.

Boligbebyggelserne kan dog varieres i etager. Der kan inden for lokalplanområdet bygges i op til to etager med en højde på maksimalt 8,5 meter.

Fællesarealer skal indrettes efter en samlet plan, der tilgodeser både naturmæssig, landskabelig og rekreativ kvalitet. Beplantningen i området skal understøtte den omgivende natur ved at beplante med egnstypisk beplantning, jf. lokalplanens §7.3 Det gælder ligeledes hegn. Der tillades således ikke bøgehække, ligusterhække o.l..

Delområde III

Delområde III har med sin placering og udstykning et andet udtryk. Området ligger tilbagetrukket sideløbende med Stenmarksvej og har ikke samme krav som delområde I og II ift. boligtæthed og ensartethed.

Alle delområderne skal afskærmes ud mod Vesterhavsvej og Stenmarksvej med beplantningsbælter og/eller eventuelt støjafskærmende foranstaltninger. Der er mulighed for at etablere afværgeforanstaltninger i form af beplantet støjvold og/eller indpasning af byggetekniske løsninger i facade og vinduer.

Lokalplanområdets delområde I er belastet af vejtrafikstøj fra Vesterhavsvej, hvorfor det skal dokumenteres, at de til enhver tid gældende grænseværdier for “Støj fra veje” (p.t. vejledning nr. 4/2007) overholdes.

Dette stilles som krav før ibrugtagen og bygherre er bedt om at indsende dokumentation og eventuelle løsninger herfor.

Der skal desuden etableres løsninger til lokal håndtering af regnvand. Dette kan fx. være gennemtrængelig belægning, grøfter, regnbede eller regnvandsbassiner.

Miljøvurdering af planer og programmer

Jammerbugt Kommune har foretaget en screening af lokalplanen i forhold til “Lov om miljøvurdering af planer og programmer og konkrete projekter (VVM)”. Det er vurderet, at lokalplanen ikke er omfattet af kravet om at udarbejde en miljøvurdering, da planen ikke må antages at få væsentlig indvirkning på miljøet, jf. § 8, stk. 2 og § 10.

Der er ved afgørelsen om ikke at udarbejde en miljøvurdering lagt vægt på, at:

– der er tale om en mindre udvidelse af boligområde, som sker i takt med en naturlig bebyggelsesmæssig videreudvikling af Hune By.

– påvirkningen af naturbeskyttelsesinteresser, landskabsinteresser, beplantning, dyre- og planteliv og biologisk mangfoldighed i forbindelse med anlægsarbejdet er lokal og kortvarig, og vurderes ikke at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet,

– lokalplanen ikke vil udgøre en væsentlig påvirkning af kysten og det visuelle udtryk heraf,

– de arkæologiske interesser varetages i henhold til Museumslovens bestemmelser og

– området ikke er omfattet af lovmæssige bindinger, der påvirkes af virkeliggørelsen af planens indhold.

Forventet tidsplan for Lokalplan 27-009

Forslag:

Teknik- og Miljøudvalget 8. maj 2023

Økonomiudvalget 17. maj 2023

Kommunalbestyrelsen 1. juni 2023

Forslag til lokalplan udsendes umiddelbart herefter i otte ugers høring.

Endelig vedtagelse:

Teknik- og Miljøudvalget 4. september 2023

Økonomiudvalget 13. september 2023

Kommunalbestyrelsen 21. september 2023

Den endelige vedtagelse af lokalplanen offentliggøres umiddelbart herefter.

Miljøvurderingsloven – LBK nr 1976 af 27/10/2021 (Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)).

Høring/borger- og brugerinvolvering

Forslag til Lokalplan 19-035 skal sendes i offentlig høring i otte uger.

Screeningsafgørelsen om, at der ikke skal udarbejdes en miljørapport iht. miljøvurderingsloven, kan inden fire uger fra offentliggørelsen påklages til Planklagenævnet.

Indstilling

Vækst. og Uviklingsforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Kommunalbestyrelsen at godkende, at Forslag til Lokalplan 19-035 sendes i offentlig høring i otte uger.

Bilag: Forslag til Lokalplan 19-035, Boligområde, Vesterhavsparken, Hune

LÆS OGSÅ: Godkendelse af “Grundlag for nye lokalplaner i sommerhusområdet”, version 2023

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER