Tapetkunst og collage: Museum for Papirkunst præsenterer to udstillinger
med kunsthåndværk i centrum

Foto: Paper IN SITU – Mønster på tapetet
Print Friendly, PDF & Email


Tapetkunst og collage: Museum for Papirkunst præsenterer to udstillinger med kunsthåndværk i centrum

I januar 2023 åbner vi to nye udstillinger på Museum for Papirkunst, hvor kunsthåndværket er i centrum. Du kan opleve Lone Simonsens håndlavede kunsttapeter i udstillingen Paper IN SITU – Mønster på tapetet. Den anden udstilling er Anne Misfeldts Memories Attached: Collagen som kunsthåndværk, hvor du kan opleve collagens mange lag og uventede sammensætninger.

Paper IN SITU – Mønster på tapetet

januar 2023 – medio januar 2024
Åben fernisering d. 21. januar kl. 14:00
Paper IN SITU er en udstillingsrække på Museum for Papirkunst, der giver mulighed for direkte møder med papirkunsten og kunstnerens arbejdsproces. Anden kunstner i rækken er Lone Simonsen.

I forbindelse med åbningen af udstillingen holder vi en åben fernisering d. 21. januar 2023 kl. 14, hvor du kan møde kunstneren og håndværket.

I Danmark er Simonsen en af de få, der har genoplivet det gamle håndværk. Udstillingen Mønster på tapetet puster liv i en kunsthåndværkstradition, som er ved at gå i glemmebogen i Danmark. Simonsens farvemættede, håndlavede tapeter udmærker sig ved en stor variation i de overraskende, eksperimenterende mønstre, som ofte har et islæt af humor.

Danmarks mindste tapetfabrik kalder Lone Simonsen sit værksted, hvor hun i eget design laver sit håndlavede tapet, der nu kan opleves på Museum for Papirkunst.

LÆS OGSÅ: Orientering om §18 og §79 midler – Opfølgning på bevillinger

Menneskelige historier fortalt som collagekunst
Memories Attached: Collagen som kunsthåndværk

januar 2013 – 3. juni 2023

Fra d. 28. januar kan du opleve collagehåndværkets mange lag og uventede sammensætninger, når kunst- håndværker, illustrator og kunstpædagog Anne Misfeldt udstiller sine visuelle digte på Museum for Papir-
kunst.

Misfeldts arbejde kredser om forholdet mellem mennesker og vores historier. Gennem collagehåndværket forsøger hun at indfange menneskets ufortalte følelser, hemmeligheder og oplevelser.

”Jeg forsøger – ligesom fotografiet – at indfange et øjeblik af mit og andre liv; lave visuelle digte med personlige fortællinger”.

Foto: Memories Attached: Collagen som kunsthåndværk

Fakta om udstillingen:

Lokalitet:
Ilsigvej 2, 9492 Blokhus

Støttet af: Paper IN SITU – Møn-
ster på tapetet er støttet af Sta-
tens Kunstfond.

Periode:

Paper IN SITU – Mønster på tape-
tet: 21.01.2023-januar 2024

Memories Attached: Collagen som
kunsthåndværk:28.01.2023-
03.06.2023

Åbningstid: tirs.-søn kl. 10-16,
mandag lukket

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn