KNÆKCANCER LØBETAABYBRO 2022

A.Enggaard AS stillede med 16 deltagere. Foto: Privat

KNÆKCANCER LØBETAABYBRO 2022

FGU Nordvest Jammerbugt samarbejdede for anden gang med ROFL Run om Knæk Cancer familieløbet, som løb af stablen den 29. oktober 2022. Start og slutfelt var igen hos FGU Nordvest Jammerbugt i Aabybro by og Øland skov hos KFUM Spejderne.

-- annonce ---

I lørdags knækkede vi Cancer sammen! 

Fællesskabet gjorde, at vi sammen kunne sende kr. 92.022 til Knæk Cancer indsamlingen. 

Tak til de 50 frivillige. Og mere end 529 deltagere & sponsorer. 

Kommunalbestyrelsesmedlem Kiki Bach var årets taler i Aabybro og på Øland var det Formand for Kultur-, fritids og landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen der stod for åbningstalen. 

Hjemmeværnet var igen med og sørgede for trafiksikker afvikling af vores arrangement i Aabybro. A.Enggaard A/S stillede med 16 deltagere.

AAIF stillede med et helt fodboldhold. AAIFs s U14 drenge havde en dejlig formiddag. 

Der var også virtuelle deltagere til løbet fra hele landet. Lars Frøstrup Jensen gennemførte et virtuelt Halvmarathon for 3. år i træk i Hjørring.

Gensidig gejst 

Gensidig gejst mellem de to samarbejdspartnere ROFL Run og FGU Nordvest Jammerbugt gjorde, at vi den 29. oktober kunne præsentere et fantastisk non-profit event for at samle penge ind til Knæk Cancer. 

”Det er super godt for vores elever, at de får lov til at deltage i afviklingen af Knæk Cancer løbet. De får mulighed for at vise, hvad vi kan på skolen. Eksempelvis vil linjen Pædagogik og Omsorg tilbyde ansigtsmaling, Mad og Ernæring sørger for forplejning til hjælpere og sælger madbilletter til deltagere, Byg, Bolig og Anlæg vil sammen med Industri lave spil og opstille forfriskningsboder, AGU (almen grunduddannelse) vil lave interviews på løbsdagen til artikelskrivning, mit eget hold Turisme, Kultur og Fritid som har fokus på at skabe events vil være med til at samle trådende omkring Halloweenmysteriet i familieløbet. Elever, som ikke har specifikke opgaver på løbsdagen, vil deltage i løbet. Vi ser frem til at være en del af værtsskabet. Det bedste af det hele er, at det går ubeskåret til et super godt formål.” udtaler underviser/næstformand Anders Monrad Mosbæk 

Udbytterig læring 

Mysteriet i løbet er inspireret af Escape Rooms, hvilket betyder, at der skal løses gåder undervejs. Deltagerne får på den måde både udbytterig læring, motion og hygge samtidig med, at de støtter et godt formål. Alt dette bliver muligt i samarbejdet mellem sponsorer, Knæk Cancer Løbet og FGU Nordvest. 

Naturoplevelse i Øland Skov 

I år var det igen mulighed for at støtte “Knæk Cancer” i den smukke Øland Skov. 

Tempoet bestemmer du selv; der vil være plads til både gang og løb. Ruten fører dig gennem Glarborgen, et nyetableret aktivitets- og oplevelsesområde og videre ad hjertestierne i Øland Skov. Turen er en enestående mulighed for at opleve naturen fra første parket! 

”Du kommer ned gennem “Glarborgen”, et nyetableret aktivitets- og oplevelsesområde i Øland Skov, der altid er et besøg værd! Fra Glarborgen sættes kursen forbi “Tankebænken”, hvor du kan nyde udsigten til Limfjorden” fortæller rute koordinator Kristina Larsen

 Øvrige distancer på nye ruter

Løb halvmaraton, kvartmarathon, 5 km. Du kan også vælge, at gå/løbe 5 km. Ta’ gerne familien med ud på tur og lad børn eller børnebørn boltre sig sammen med jer på gå/løbeturen!

Nyheder i år var:

 • NATUROPLEVELSE i Øland Skov med nye ruter 

• HALLOWEENMYSTERIET et FAMILIELØB på 5-kilometers varighed 

• Ny T-shirt fra SportMaster Aabybro 

• Børne aktiviteter og start fra FGU Nordvest Jammerbugt 

• Ny Knæk Cancer medalje 

Meningsfyldt event 

”Arrangørerne glæder sig over samarbejdet og muligheden for sammen at afvikle eventen den 29. oktober i rammerne hos FGU Nordvest Aabybro by og Øland skov, hvor løbet skydes i gang. Styregruppen bag Knæk Cancer Løbet Aabybro glæder sig over den store opbakning til løbet glæder sig over den tilslutning med 526 deltagere, så sammen kunne styregruppen overrække et flot beløb til Knæk Cancer indsamling” slutter Karsten Sørensen.

Beløb offentliggøres i Aabybro, Karsten Sørensen og Kiki Bach. Foto: Privat
FGU havde lavet en Knæk Cancer blomst. Foto: Privat