25-års jubilæum af Levendegørelse på Herregården Bratskov

Borgmester Mogens Chr. Gade og tovholder for Levendegørelse Bratskov, Leo Pedersen


Igen i år har frivillige foreninger for 25. gang hver torsdag hen over sommeren vakt Herregården Bratskov til live til stor glæde for turisterne og lokale borgere.

En gruppe ildsjæle tog initiativet til at udnytte de historiske rammer på Herregården på en anderledes og spændende måde, nemlig ved at levendegøre ”Livet på Herregården” hver torsdag. Målet er at vise, hvordan livet på landet i gamle dage var. 

-- annonce ---


En gruppe ildsjæle, som brændte for denne sommeraktivitet, blev startet op og hurtigt blev det til en tradition og der kom flere besøgende år efter år – Det autentiske viste sig at være populær, især for den ældre generation, der gerne vil vise både børn og børnebørn den dagligdag de selv oplevede for år tilbage.

Siden 1987 blev der – med Lilian Carstensen som tovholder- hver mandag i højsæsonen budt på kaffe, rundstykker og turistinformation, krydret med spillemandsmusik og bemanding i skolestue, smedje og skomagerværksted. Derudover var der mulighed for at se på enkelte boder med håndværk hvor der blev vist smykker, malerier og glaskunst.

Borgmester Mogens Chr. Gade var med til at markere jubilæumsdagen torsdag den 4. august og gav de frivillige et stort skulderklap:

Udviklingen af turismen har i mange år stået højt på dagsordenen i Jammerbugt Kommune og derfor er jeg glad for at se, at Levendegørelsen af Bratskov ufortrødent fortsætter med at skabe unikke oplevelser i vores naturskønne kommune, til gavn for turister og fastboende” og fortsætter ”Vi er meget glade og taknemmelige for jeres indsats og den tid I bruger her – uden jer ingen Levendegørelse af Herregården Bratskov”.

I dag er der hele 102 frivillige tilknyttet de fem torsdage hen over sommeren og der er stadig en skomager, en smed og nu hele to skolelærere tilknyttet og mange andre håndværk er repræsenteret. Det hele krydres med salgsboder, hvor der kan købes lokale fødevarer, blomster, kunsthåndværk m.v.

Det autentiske er stadigvæk i høj kurs og vi ved at det fungerer utroligt godt for gæsterne i Jammerbugten, når det er borgerne selv, som fungerer som værter og fortæller om lokalsamfundet både før og nu”, slutter Erhvervs- og Turistchef Anna Oosterhof.