Voksmaskine-guide: Sådan bliver du hårfri over hele kroppen med voks

Print Friendly, PDF & Email

Uønsket hårvækst er noget, som plager rigtig mange kvinder. Her gør hår i ansigtet, på benene og mange andre steder det til en udfordring at opretholde et pænt og feminint look, og derfor er hårfjerning noget, mange kvinder bruger rigtig meget tid på.

Hår på kroppen kan fjernes på mange forskellige måder, men hvis du gerne vil bruge en af de mest effektive måder til hårfjerning, skal du overveje at investere i en voksmaskine. Med en voksmaskine kan du varme voks til hårfjerning op på ingen tid, så du lynhurtigt kan smøre eksempelvis overlæben ind, når du gerne vil være hårfri.

Hvor på kroppen kan du fjerne hår med voks?

Fordelen ved at vælge voks som din hårfjerningsmetode er, at der stort set ikke findes nogen grænser for, hvor du kan fjerne hår. Derfor er hårfjerning med voks det helt rette valg for dig, der ønsker en effektiv og vedvarende hårfjerning på både:

  • Ben
  • Ansigt
  • Ryg
  • Bryst
  • Overlæbe
  • Intime områder

Hvordan foregår en hårfjerning med voks?

At fjerne hår med voks er en forholdsvis simpel proces, der kun indebærer få steps og få ingredienser. Først og fremmest skal du naturligvis bruge voks, som eksempelvis kan købes i kugler eller andre faste former.

Men før voksen kan bruges, skal den naturligvis være flydende. For at gøre de hårde voksklumper flydende skal du bruge en voksmaskine, som varmer voksen op, så den smelter. Herefter skal du påføre voksen det sted på kroppen, hvor du gerne vil fjerne hår. Det kan du gøre med en påføringspind i den rette størrelse.

Nu er det tid til at vente, for voksen skal hærde i cirka 30 sekunder, før den er hård nok til at blive revet af. Sørg for at stramme huden op på det voksede område med den ene hånd, mens du med den anden hånd river det størknede voks og alle dine hår af i én hurtig bevægelse.

Nu er voksningen på det påførte område færdig, og du kan bevæge dig videre på ben, overlæbe eller et andet sted på kroppen.

Når du er helt færdig med at vokse, skal du være opmærksom på, at din hud vil være ret følsom i noget tid efter behandlingen. Det er ret voldsomt for huden at få revet alle sine hår ud, og de mange forsvundne hår efterlader åbninger i huden.

Derfor skal du tænke på din hud, når du har vokset den. Undgå at bruge parfumerede cremer og lignende, der kan påvirke din følsomme hud, og lad være med at gå i svømmehal, solarium eller sauna. Pas også på med sommersolen og undgå gerne helt at udsætte din hud for direkte sollys, når du lige har vokset den.

Når din hud har fået ro, kan du pleje den med en god bodylotion eller en olie – gerne en gang om dagen. Disse produkter nærer og reparerer din hud efter den voldsomme voksning. Husk også at være opmærksom på din huds behov og læg voksningen på hylden for en stund, hvis din hud bliver rød og irriteret, efter du har vokset den.

Hvor længe går der, før du skal vokse igen?

En af fordelene ved at bruge voks fremfor eksempelvis en shaver er, at der går lang tid, før du behøver at tænke på din behåring igen. Hårene fjernes helt ind ved hårrødderne, og derfor går der lang tid, før de begynder at vise sig igen.

En voksbehandling kan holde helt op til 6 uger, før dine hår er vokset ud til deres fulde længde igen. Derfor vil de fleste vælge at vokse lidt oftere for at holde hårene tilbage. Mange vokser en gang hver fjerde uge, men du bliver nødt til at prøve dig frem for at vurdere, hvor ofte du har behov for at vokse for at holde din behåring på et acceptabelt niveau.

Dog kan du heller ikke vokse din krop efter bare en enkelt uge. Hårene skal nemlig have en bestemt længde, før voksningen er effektivt. Dine kropshår skal være minimum 3 mm og helst gerne lidt længere, og derfor er det faktisk ikke muligt at vokse eksempelvis dine ben, hvis ikke der er gået mere end 3 uger siden sidste voksning.

Perioden, før du behøver at vokse igen, vil dog blive længere og længere med tiden. Med regelmæssig voksning cirka hver fjerde uge vil du opdage, at der går mere og mere tid, før dine hår når ud til deres fulde længde igen. Derfor kan du efter lang tids regelmæssig voksning komme til at opleve at forblive glat og hårfri i helt op til 5 uger, efter du har vokset. Efter de 5 uger skal du så igen vente på, at din hår er mindst 3 mm, hvorfor der kan komme til at gå helt op til 7 uger mellem dine voksninger.