Vindmøller i Udklit – ja tak!

Leif Nielsen
Print Friendly, PDF & Email

Af Leif Nielsen Svinkløvvej 120, Kollerup, Fjerritslev

Opstilling af vindmøller skaber altid store følelser hos de berørte parceller.

Undertegnede er ikke fjernvarmebruger hos Fjerritslev Fjernvarme, men som udgangspunkt går jeg ind for opstilling af vindmøller og solcelleanlæg.

Jeg vil gerne rose bestyrelsen for Fjerritslev Fjernvarme for at være på forkant og visionær i forbindelse med den grønne omstilling. Skønt med et lokalt bidrag!

Den grønne omstilling fylder rigtig meget i debatten i disse år og de fleste er enige i, at noget skal ske – men hvad?


Det er meget positivt med de mange læserbreve – demokratiet fungerer…

Men kæden hopper af for mig, når kommunens førstemand borgmester Mogens Kristen Gade oplyser, at møllerne ikke har hans opbakning på grund af, citat: ”den manglende lokale opbakning”. Borgmesterens mening er baseret på 400 underskrifter på et facebook-opslag!!!

Mit modspørgsmål skal være dette: på generalforsamlingen i Fjerritslev Fjernvarme, hvor man redegjorde for planerne ang. vindmøllerne, mødte 17 ud af fjernvarmebrugerne på 2.350 op – altså må man gå ud fra, at 2.330 går ind for møllerne – hvis man bruger borgmesterens måde at regne på? En stor lokal – meget stor – opbakning! Går han nu ind for møllerne eller hvad?

Nu kommer Fjerritslev Fjernvarme med et projekt med opstilling af 4 vindmøller i Udklit og senere et solcelleanlæg. Med den placering de 4 møller skal have, mener jeg ikke det kan genere nogen – selvfølgelig kan møllerne ses, men gør det noget?

Her i landet har vi masser af vind, vi producerer selv vindmøllerne og miljømæssigt kommer der til at ske noget meget positivt…

Dette projekt fra fjernvarmen har dog et emne, som jeg stiller spørgsmålstegn ved, og det er økonomien. En investering på 20-30 millioner kroner må naturligvis have en konsekvens for fjernvarmebrugerne og selvfølgelig har de både en ret og et krav på at få alle tallene på bordet. Jeg kan ikke forstå, bestyrelsen for fjernvarmen ikke vil oplyse om hele økonomien ved det – i øvrigt gode – projekt. Denne lukkethed skaber kun usikkerhed og modstand.

Hele diskussionen om opstilling af vindmøller – ikke bare i Udklit – passer godt på Niels Hausgaards sang fra 1979 ”Hilsen fra os”, hvor det bl.a. lyder således:

Snakken var, om vi skulle have atomkraft eller hvad, / og det mente vi ikke, der kan være tvivl om at vi skal. / Men værket skal ligge på Sjælland, har vi tænkt / eller Fyn henne i den østre ende. / For at have det her ved os, / nej, det vil vi godt nok ikke. / Det vil også bare komme til at ligge i vejen…

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn