Viborg FF fik kamp til stregen i 120 min. velspillet pokalfight

Print Friendly, PDF & Email

Solen skinnede, fremmødet på lægterne var ganske pænt og stemningen var i det hele taget rigtig god på Sparekassen Vendsyssel Arena tirsdag aften, hvor Viborg FF var på besøg til pokalfight.

Og fightet det blev der. Det blev en spændende, intens og jævnbyrdig kamp, hvor favoritterne fra toppen af 1. division fik kamp til stregen. I sidste ende trak Superliga aspiranterne det længste strå, men Jammerbugt FC spillerne kunne forlade græsset og pokalturneringen med hovedet højt. Der var god grund til at føle stolthed over indsatsen.

Der var også god grund til at føle træthed, Jammerbugt FC kæmpede nemlig bravt og pressede Viborg FF til det yderste ved at sende kampen i forlænget spilletid.

Det var dog gæsterne fra Viborg, der først blev farlige, da de efter fem minutters spil havde en stribe af nærgående hjørnespark. I det hele taget var gæsterne især farlige på dødbolde. Men Viborg kunne også fra distancen og efter ti minutter bankede de et forsøg på overliggeren. Det var et klart varsel om, at dette ikke var nogen nem opgave for underdogen, Jammerbugt FC.

Men Jammerbugt FC viste, at holdet ville og kunne være med, og spillede sig også frem til nogle gode situationer i offensiven. Midt i første halvleg havde hjemmeholdet blandt andet en rigtig god periode med flere gode angreb. De blåblusede havde også perioder, hvor man trak sig lidt længere tilbage, fik pusten og koncerterede sig om at lukke af for Viborg, der fik lov at sidde på bolden.

Det resulterede undervejs i flere muligheder til Viborg FF, som dog gang på gang blev afvist af en særdeles velspillende Jammerbugt FC keeper, Emil Kobberup. Flere gange var Emil ude i fuld længde og hive store redninger ud af de korte ærmer.

Men selvom keeper Kobberup stod en stor kamp, var der tale om en holdindsats, hvor alle mand gav sig fuldt ud, og hvor også Jammerbugt FC skabte chancer. En af dem tilfaldt den tidligere Viborg spiller, Sebastian Mourier, som fra spids vinkel var tæt på at prikke et overraskende føringsmål i nettet. Også Max Møller sendte en bold lige forbi mål mod slutningen af de første 45 minutter.

Det blev ved de 0-0 efter 1. halvleg. Et flot og fortjent pauseresultat, som lagde op til endnu en omgang spændende pokalbold i 2. halvleg på et Sparekassen Vendsyssel Arena, der summede af liv og forhåbninger om endnu en pokaloverraskelse mod Viborg FF.

Jammerbugt FC spillerne fortsatte med at kæmpe godt, men efter en times spil begyndte trætheden så småt at sætte ind flere steder på banen. De blå bed det imidlertid i sig og havde flere gode offensive aktioner, men Viborg kom tættere og tættere på Jammerbugt FC målet, og med godt ti minutter igen, brød gæsterne igennem.

Indskiftede Mikkel Agger, viste sin skarphed, da han med sin første berøring, efter blot to minutter på banen, lagde bolden køligt i det lange hjørne. 0-1 og så var opgaven bestemt ikke blevet mindre for Jammerbugt FC. Men der blev ikke givet op, og det hårde arbejde belønnede sig i overtiden, hvor et sidste pres blev sat ind.

Først var Viktor Ahlmann tæt på, da hans flade forsøg blev afværget for foden af stolpen. Det endte i et hjørnespark og Jammerbugt FC holdt presset. De hårdtarbejdende spillere nægtede at give op og i tre minutters overtid sprang en løs bold i feltet op på hånden af en Viborg mand, straffespark.

Nu stod anfører, Christian Rye, ene og alene med ansvaret for en udligning. Fra 11-meter pletten svigtede kaptajnen ikke. Sikkert sendte Christian bolden i nettet og så ventede en halv times forlænget spilletid for de trætte nordjyske fodboldben.

Allerede i ekstratidens første minut blev benene om muligt endnu tungere. Her var Viborg, trods dukkerten i sidste minut af den ordinære spilletid, hurtige til at sende sig i front på ny. 1-2 og så kunne man frygte et Jammerbugt FC kollaps. Det kom ikke.

Der blev fightet videre og i de absolut sidste sekunder var Jammerbugt FC igen ved at gøre det surt for Viborg FF. Efter hårdt pres og tilfældigheder i feltet kom udligning nummer to så utroligt tæt på. Men ved sidste fløjt kunne Viborg FF, med knyttede nævner, ånde lettet op og Jammerbugt FC spillerne, der faldt på knæ i græsset, puste trætte ud. Der var udsolgt.

Favoritterne fra Viborg var videre, og havde leveret en god indsats, men de var blevet presset godt og grundigt af et velspillende og hårdtarbejdende Jammerbugt FC hold, som fortjente de mange klapsalver, de fik på vej fra banen.

Trods pokalexit var der grund til at holde hovedet højt og være stolte af en præstation, som lover godt for den igangværende sæson. Der er krummer i disse drenge og der venter uden tvivl gode resultater forude, hvis dette niveau holdes sæsonen igennem.

Nu skal musklerne lige have et hvil, og så gælder det Middelfart hjemme på Sparekassen Vendsyssel Arena lørdag den 10. august, hvor bolden igen ruller i 2. division.

Jammerbugt FC – Viborg FF: 1-2 (0-0), 1-1 ordinær spilletid / 0-1 forlænget spilletid
80’ 0-1 Mikkel Agger, Viborg FF
90’ 1-1 Christian Rye, Jammerbugt FC (straffespark)
91’ 1-2 Casper Gandrup, Viborg FF

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Michael Stockbro, Mikkel Konnerup (Emil From), Søren V. Pedersen, Mads Larsen (Simon Jensen) – Sead Gavranovic (Christian Rye), Zander Hyltoft, Sebastian Mourier (Bayan Fenwick), Bardhec Bytyqi – Max Møller, Viktor Ahlmann.