Verdensmål kom til Fjerritslev

Krotorvet i Fjerritslev Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Danskerne skal blive bekendt med FN’s 17 verdensmål. Derfor får Jammerbugt Kommune besøg i Brovst, Fjerritslev, Pandrup og Aabybro af turnéen Global Tours, som har fokus på indholdet i verdensmålene.

Første arrangement i Jammerbugt Kommune løb af stablen fredag 3. maj kl. 14-18 i Aabybro Centret. Her åbnede Jens Christian Golding, Formand for Teknik og Miljøudvalget arrangementet om FN’s 17 verdensmål.

I dag gæstede Global Tours Krotorvet i Fjerritslev med aktiviteter og konkurrencer for både børn og voksne. Katrine Bille kendt fra DR Ramasjan optrådte med sjov og underholdning pakket ind i ” Emballage som ressource”.

Fokus på Global Tours er, hvordan vi kan gøre en stor forskel, når vi bruger vores ting i længere tid, genbruger ting, sorterer vores affald og lader materialer køre i ring.

Foto: Jammerbugtposten.dk

I Jammerbugt Kommune er de 17 verdensmål kommet på dagsordenen i bred forstand.

Via et samarbejde mellem Jammerbugt Kommune og Handelsstandsforeningerne i Aabybro, Pandrup, Brovst og Fjerritslev og DANMARK FOR MÅLENE, som står bag turnéen Global Tours, vil der blive sat yderligere fokus på, hvad vi lokalt kan gøre for bæredygtig udvikling.

Der bliver i alt 6 temadag i byerne i maj, juni, august og september. Temaerne vil være: Genbrug & cirkulær økonomi, Sundhed for alle, Emballage som ressource, Fødevarer i balance, Natur og grøn omlægning og Energi i by og bolig.

Disse arrangementer får besøg af Jesper Skibby, Katrine Bille, Anne Hjernøe, Jesper Theilgaard og Søren Dahl.

De 17 verdensmål

I 2015 gik 193 lande sammen om 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Verdensmålene har vundet enorm udbredelse, men i Danmark kender kun 16% af danskerne til målene. Det skal der laves om ved med forskellige tiltag. Så Danmark og danskerne kan stille med verdens bedste hold for verdensmålene.

Global Goals Tour – er en omfattende turné med 8 besøg i 48 danske byer. Missionen er at udbrede de 17 verdensmål til 2.000.000 danskere i løbet af 2019 på en nærværende og inddragende måde.