Vandreteater på Børglum Kloster med folkekære skuespillere

Børglums Stemmer Pressebillede
Print Friendly, PDF & Email

Vandreteater på Børglum Kloster med folkekære skuespillere

Publikum kan godt begynde at glæde sig, for oven på sidste års store succes, vender Grummes Teater tilbage til det nordjyske med vandreforestillingen Børglums Stemmer.

Forestillingen tager udgangspunkt i stedets unikke historie, og det er velkendte navne, der denne sommer skal give krop og stemme til de karakterer, der sammen skal fortælle et udsnit af Børglum Klosters lange historie. Således vil det denne gang være skuespillerne Lotte Andersen, Søren Hauch-Fausbøll, Sonja Oppenhagen, Kristian Halken, Carla Philip Røder og Kristian Grumme, der alle trækker i de historiske kostumer og giver klostret nyt liv.

På toppen af Børglum Bakke toner Børglum Kloster frem. Mere end 1000 års historie gemmer sig bag de hvide mure. Disse historier skal nu atter formidles, når Børglum Kloster i samarbejde med Grummes Teater fremfører vandreforestillingen Børglums Stemmer. Publikum inddeles ved billetkøb i grupper, der føres rundt på en planlagt rute i og omkring klostret. Her er seks indlagte stop, hvor publikum tager hvile på de anbragte stole alt imens skuespillerne opfører deres tekst om stedet.

En lukket kirke og nye skuespillere gør oplevelsen ny Børglum Klosters gamle domkirke er under renovering, hvorfor ruten til årets vandreforestillinger bliver en smule anderledes ift. sidste år. Det giver et nyt flow og en ny oplevelse af stedet. Skønt teksterne er de samme som i sommeren 2023, sker der altid noget nyt, når skuespillere og instruktør genbesøger de dramatiserede tekster. Således kan publikum også forvente, at de tre nye navne på plakaten, vil gribe deres individuelle tekster anderledes an, end de blev fremført sidste år. Søren Hauch-Fausbøll, Lotte Andersen og Carla Philip Røder glæder sig alle tre til at tage del i forestillingen, der sidste år modtog en stjerne-regn fra
anmelderne.

”Jeg er så glad for, at det er lykkedes os at vende tilbage allerede igen denne sommer. Sidste års forestilling var en overvældende succes, og publikum stod i kø for at få en billet i døren. Jeg håber, vi i år kan glæde mange af dem, der sidste år ikke fik en billet, og vi vil selvfølgelig også glæde os til at se publikummer, der har lyst til at gense forestillingen i år.”
Således udtaler Kristian Grumme, der foruden at spille med i forestillingen også er manden bag projektet.

Sammen med dramatiker Simone Isabel Nørgaard og instruktør Kasper Jacob Sejersen er han dykket ned i sagn, myter og fortællinger om klostret og de folk, der har haft deres gang der. Det har været et stort arbejde at få formidlet et stykke Danmarkshistorie som denne.

Fortidens stemmer lyder igen
I forestillingen kan publikum glæde sig til mødet med nogle af de personer, der gennem tiden har besøgt eller boet på Børglum Kloster. De vil bl.a. møde digteren H.C. Andersen, maleren Marie Krøyer, men også forfædre til nutiden ejere af klostret, vil være at finde i persongalleriet.

”Vi er glade for at Grummes Teater igen denne sommer kommer til Børglum Kloster, hvor de sammen med endnu et stærkt hold af skuespillere på fineste vis formidler den historie, vi i dag står på skuldrene af.”
Sådan udtaler Anne Rottbøll, der sammen med sin mand Hans Henning Rottbøll bor på klostret.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn