Unge tvivlere bør vælge en erhvervsuddannelse fredag

Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal.
Print Friendly, PDF & Email

Fredag er der frist for ansøgninger til ungdomsuddannelser for 102.709 unge mennesker fra 9. og 10.klasserne. Dansk Metal og Dansk Metal Ungdom mener, at de unge mennesker i højere grad burde vælge en erhvervsuddannelse.

Danmark har en ambition om, at i 2020 skal 25 % af eleverne fra 9. og 10. klasserne tage en erhvervsuddannelse, og i 2025 er målet 30 %. I 2018 var det kun på 19,4 %. På fredag er der ansøgningsfrist for landets 9. og 10. klasseelever, og her opfordrer Dansk Metal og Dansk Metal Ungdom til at tvivlerne burde vælge en erhvervsuddannelse:

Danmark har i den grad brug for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Der er fantastisk gode muligheder for at få arbejde og der er enormt gode muligheder for at udvikle sig, fx ved at læse videre. Vi håber virkelig, at de unge der måske stadig er i tvivl her op til 1. marts, kraftigt vil overveje om erhvervsuddannelserne ikke var en god fremtid”, siger Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal med ansvar for uddannelsespolitik.

Thomas Skriver Jensen, formand for Dansk Metal Ungdom, og nuværende industriteknikerlærling, fortsætter:

”Alt for mange unge – og ikke mindst deres forældre – tager bare som udgangspunkt, at man selvfølgelig bare skal i gymnasiet. Jeg håber virkelig, at mange i stedet vil overveje en erhvervsuddannelse, for der er virkelig behov for det. Der er så mange fede jobs og muligheder med en erhvervsuddannelse.”

Flere undersøgelser viser, at forældrene, og særligt mor, er den vigtigste faktor for de unges ungdomsvalg:

”Det er så vigtigt, at mor sætter sig ind i de forskellige uddannelser. Vi kan jo høre, at mange af dem ikke har den fjerneste ide om hvilke muligheder en erhvervsuddannelse giver, og det er jo et kæmpe problem, når de nu har så stor betydning for de unges valg”, siger Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal.

Thomas Skriver Jensen, formand for Dansk Metal Ungdom, slutter:

Ofte skal man lytte til sin mor, men lige her håber jeg altså at de lukker ørerne når mor taler om gymnasiet – eller i det mindste også får sat sig ind i hvad erhvervsuddannelserne er og hvad de kan bruges til.”