Unge kom med input til hal-udviklingen i Brovst
Cirka 120 udskolingselever tog del i udviklingsprocessen omkring Sport- og Kulturcenter Brovst, da der fredag d. 8. marts var inviteret til workshop med arbejdsgruppen, som står bag planerne om renovering og udbygning af centeret.
Der var masser af spændende input til den kommende renovering og udbygning af Sport og Kulturcenter Brovst, da arbejdsgruppen bag udviklingsplanerne og udskolingen på Brovst Skole fredag i sidste uge satte hinanden stævne til en fælles workshop om centerets fremtid.
Over to uger havde skolens seks udskolingsklasser brugt en af deres idrætstimer i centeret på at sætte sig ind i udviklingsplanerne og vende deres egne tanker om centerets fremtid. Fredag eftermiddag var det tid til at give de største ønsker og bedste idéer videre til arbejdsgruppen. Forslagene var mange: Et bowlingcenter, varmtvandsbassin med wellness, en minibiograf, et scaryhouse, et gamer-rum og meget andet.
I 7.B var forslaget blandt andet et udendørs overnatningsområde med shelters og en månedlig hyggedag.
”I januar var vi på Rønbjerg Feriecenter med Ungdomsskolen. Det var fedt, og så tænkte vi, at det kunne være fint med en lokal overnatningsmulighed, som vi kunne bruge i weekenden. Sammen med en åben hyggedag i måneden kunne det skabe et bedre fællesskab blandt de unge i Brovst,” forklarer Maria Gyde, Victoria Svendsen, Sander Blom og Alexander Johansen som præsenterede klassens idéer.
De var glade for, at arbejdsgruppen gav sig tid til at høre deres mening om den forestående ombygning af centeret.
”Vi vil gerne have indflydelse. Det er fedt, at vores idéer bliver hørt,” lød oplevelsen.
Oplagt at tage de unge med på råd
Idékvinde bag workshoppen er Pia Skifter Sørensen. Udover at være idrætslærer for udskolingen på Brovst Skole er hun også formand i Skovsgård / Brovst KFUM IF, der holder til i Sport og Kulturcenter Brovst. Udnævnelsen af Jammerbugt Kommune til Årets Ungdomskommune 2024 med begrundelse i kommunens fokus på og succes med ungeinvolvering, var med til at give hende idéen til workshoppen fredag d. 8. marts.
”De unge bruger Sport og Kulturcenter Brovst, og deres idéer og ønsker til renovering og udvikling er vigtige at få med i arbejdsgruppens overvejelser. Som lærer og formand i Skovsgård / Brovst KFUM IF har jeg foden indenfor begge steder, og jeg tænkte, at her var en oplagt mulighed for meget konkret at tage de unge med på råd. Der er også god læring i at være med i en planlægningsproces, som på et tidspunkt kommer til at udmønte sig i fysisk virkelighed,” fortæller hun.
Ikke for sjov
Arbejdsgruppen var repræsenteret af halbestyrer Lars Simonsen, Henning Simonsen og Torben Jul Jensen, som noterede de unges input til den videre proces.
”Det var bestemt ikke bare for sjov, at vi troppede op til workshoppen. Vi lyttede og blev klogere på, hvad de unge ønsker sig. Det tager vi med i den videre proces, hvor vi naturligvis skal høre alle grupper i lokalsamfundet. Et nyt Sport og Kulturcenter Brovst skal være for alle – ikke mindst de i unge i området,” understreger Lars Simonsen.
Særligt tre genkommende forslag fra udskolingseleverne blev understreget i arbejdsgruppens noter, nemlig et årskort med rabat, et vandkulturhus og bedre rammer til det sociale, som også 7.b var inde på.
Udviklingen af Brovst Sport- og Kulturcenter
D.17. januar 2024 inviterede en gruppe initiativtagere til opstartsmøde om udviklingen af Brovst Sport- og Kulturcenter.
110 interesserede dukkede op, og 35 sagde ja til at involvere sig yderligere i arbejdet.
Jammerbugt Kommune som Årets Ungdomskommune 2024
D. 6. februar 2024 blev Jammerbugt Kommune udnævnt af DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd) til Årets Ungdomskommune 2024.
I begrundelsen vejede det tungt, at man i Jammerbugt Kommune prioriterer at involvere gruppen af unge tidligt i både politiske processer og i udviklingen af for eksempel byer og skoler.