Ungdomsklubber har succes med at holde sommeråbent

Arkivbillede Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Når klokken ringer ud til sidste skoledag, kan eleverne se frem til en god lang ferie, men der kan godt blive en del tid til overs, når deres forældre som regel blot har tre ugers sommerferie.

Der er et behov
Derfor oplever personalet i Jammerbugt Ungdomsskoles klubber også en efterspørgsel efter, at klubberne holder åbent en del af sommeren. Og det er sket i år.


”Vi kan se, der er et behov for at holde åbent og tilbyde aktiviteter, så det gør vi i år i ugerne 27, 28 og 29 samt nogle dage i uge 32 op til, at skolerne begynder igen i uge 33” oplyser Michael Borg, leder af Jammerbugt Ungdomsskole

Stor søgning
Det er klubberne i Brovst, Pandrup og Biersted, der har åbent mandage til torsdage. Fremmødet viser, det har været en så stor succes, at Jammerbugt Ungdomsskole gerne vil holde åbent i ferieuger også næste sommer.

”Her er som regel 20 til 30 børn, og nogle gange endnu flere” siger Michael Borg om tilbuddet i Biersted. ”De skal ikke melde, at de kommer, men vi spørger til deres alder, så vi kan se hvilket segment der er tale om. Det er overvejende 3. til 5. klasserne, men her kommer også mange, som vi ellers ikke ser i klubberne, og det er spændende” siger Michael Borg om tilbuddet, der er for alle i alderen 6 til 17 år.

Pulje giver muligheden
Årsagen til, at de åbne sommerklubber kommer lige nu, er, at et flertal i Folketinget har bevilget 200 mio. kr. til gratis sommeraktiviteter for børn og unge i sommerferien. Heraf modtager Jammerbugt Kommune 1,4 mio. kr. Halvdelen af disse penge modtager Jammerbugt Ungdomsskole til sommercamps og de åbne sommer-klubber. ”Puljen gav os muligheden for at kickstarte klubbernes sommeråbning, og vi vil evaluere i forhold til, at vi næste år selv skal løfte det og holde åbent i sommerferieuger” forklarer Michael Borg.

Vandkamp og kongespil
8-årige Frederik Winkel og 11-årige Aleksander Betzer Christensen nyder godt af sommerklubberne. ”Vi laver mange sjove ting. Vi har bål, bumper ball, cykler på skaterbanen, spiller fodbold og kongespil” fortæller han.
”Ja og har vandkamp” supplerer Alexander Betzer Christensen, ”Det er rart at komme herhen i stedet for, at man bare går derhjemme og keder sig” siger han.

Vil gerne være ude
Det er også noget nyt, at der er tale om udeklubber. Som følge af Covid-19 restriktionerne blev kommunens ungdomsklubber i april til udeklubber – så længe vejret tillader det. ”Og det har vist sig, at de unge meget gerne vil være ude. Det er bemærkelsesværdigt, som de plejer deres fællesskaber og nyde at være ude” siger koordinator Birgitte Leding Skøtt. ”I stedet for at sidde bag en skærm, så leger og er de sammen og ser hinanden i øjnene” siger hun.