Leg og læring i sommerferien

Arkivbillede. Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

”Kom alle mine kyllinger. Nej vi tør ikke, for ræven vil æde os” 24 børn fra indskolingen i Jammerbugt Kommunes skoler leger i den store have ved Bratskov i Brovst. Bratskov er nemlig base for en ugelang sommercamp, som byder på leg med masser af læring, og eftermiddagens lege som alle mine kyllinger samt ståtrold er belønning efter en formiddag med mere stillesiddende aktiviteter.

Hentet og bragt samt bespist


Eleverne bliver alle hverdage i uge 30 hentet og bragt til og fra campen, og der er morgenmad samt en god frokost klar i Brovst Sport- og Kulturcenter.

Det hele er gratis, og det skyldes, at et flertal i Folketinget har bevilget 200 mio. kr. til gratis sommeraktiviteter for børn og unge i sommerferien. Beslutningen kommer som følge af konsekvenserne af Covid-19, hvor mange børn og unge har været ekskluderet fra fællesskaber i og uden for skolen.

Tre camps

Jammerbugt Kommune har modtaget 1,4 mio. kr. fra puljen, og derfor har Jammerbugt Ungdomsskole modtaget midler til blandt andet at kunne arrangere tre sommercamps for henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling hen over sommeren. Målgruppen er børn og unge i alderen 6-17 år, og aktiviteterne skal have fokus på faglig læring og fremme den sociale trivsel ved at indgå i inkluderende fællesskaber.

Historier og nye venner

Og for 10 – snart 11-årige – Malik Sø Willumsen fra Bonderup er sommercampen et sjovt indslag i sommerferien. “Vi har hygget os. Det er ret sjovt. Vi leger og hører historier om eventyr” forklarer han, mens 10-årige Lili Mai Storgaard fra Arentsminde lytter med. “Det er også sjovt, fordi man lærer en masse nye at kende og får nye venner. Det er Beate, Marlene og Mathilde og mange andre” fortæller hun. “Og så glæder jeg mig til, at jeg skal i Fårup Sommerland” skynder hun sig at understrege.

Leg og læring

Campen for indskolingen handler meget om leg og at få læring med i legen, fortæller en af campens lærere, Simone Ejsing. Der bliver taget udgangspunkt i eventyr.

“Første dag fik de fortalt eventyr. Bagefter talte vi om, hvad et eventyr kan indeholde, for eksempel drager, og hvordan man bygge fortællingen op, mens de sidder og tegner eventyr, fortæller Simone Ejsing. “Senere på ugen skal de så fortælle deres egne eventyr ud fra deres tegninger, forklarer hun.

Sommerland og strandtur

Desuden har børnene været på tur rundt i området ved Bratskov og fundet ting i naturen. “Vi har så talt om, at det er firkanter, cirkler eller trekanter. Det er fagligt meget bredt, og om eftermiddagen leger vi i en halvanden time efter at have siddet stille og været koncentreret om formiddagen, siger Simone Ejsing. Og ud over leg og læring, så byder ugen også på oplevelser som turen i Fårup Sommerland samt en strandtur, og det styrker også fællesskabet.