Udstillingen Kunst i Blokhus blev åbnet i dag 

Udvalgsformand Helle Bak Andreasen åbnede i dag udstillingen "Kunsten i Blokhus" i Skulpturparken Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Udstillingen Kunst i Blokhus blev åbnet i dag 

Efterårsferien 2023 byder på et væld af aktiviteter i Blokhus-Hune med over 100 forskellige aktiviteter. Store og små, men ens for dem alle er, at de er med til at skabe området som et oplagt feriemål. 


Lørdag den 14. oktober kl. 10.00 blev udstillingen “Kunst i Blokhus” åbnet. Lions Hvetbo og Lions Pandrup inviterer til stor kunstudstilling indendørs i Kulturhuset Blokhus. Der er hele ugen gratis adgang til kunstudstillingen og der er mulighed for at købe kunstlodder à 50 kroner pr. lod. Alle lodder vil være med i lodtrækningen om 40 flotte kunstværker.

Til at åbne udstillingen “Kunst i Blokhus” var formanden for Fritid, Kultur og Landdistrikter i Jammerbugt Kommune Helle Bak Andreasen inviteret. 

Udvalgsformand Helle Bak Andreasen Foto: Privat

I sin åbningstale sagde formanden: 

Tak for invitationen til at komme i dag.

We Serve – det motto er det mange, som kender her i dag og hvor ER det et vigtigt motto.

Det er et vigtigt motto i mere end én forstand. I er her alle i dag for at ”få noget ud af det” – Jer kunstnere naturligvis for at udstille kunst og naturligvis lave en god handel. 

Lions er her for lidt det samme – dog med et lidt andet formål – I samler nemlig penge ind til andre.

Men alligevel har I lidt det samme formål, for jeg læste at en af jer kunstnere skrev:

“Det at lave kunst er til glæde og gavn”. Til glæde og gavn – det kan vist godt oversættes lidt til  ”We serve”

Derfor er udstillingen netop til glæde og gavn for rigtig mange. Den er til glæde og gavn for dem, som besøger den og får berigede indtryk med hjem. Den er til glæde og gavn – for dem som sælger og køber kunst, og så er den til glæde og gavn for alle dem, som nyder godt af de Lions mange tiltag, der i fremtiden kommer ud af overskuddet. 

Så jo ”We serve” har mere end en betydning i dag. Og jeg tror faktisk, at det er et motto, som de fleste af os godt kan tage lidt til os. For vi har alle noget at bidrage med – glæde andre med. I de her dage kan vi bidrage økonomisk, så Lions kan lave et godt stykke humanitært arbejde – men vi skal også huske på, at til dagligt kan vi alle ”serve” -vi kan alle være til glæde og gavn.

Og vi behøver måske ikke altid kigge så langt væk for at glæde andre – nej – det kan være ens familie, venner, kolleger, naboer eller andre i ens nærhed, der behøver en hjælpende hånd eller et smil – så husk på, at det med at være til glæde og gavn ikke altid behøver, at være et stort projekt – nej det kan implementeres hver eneste dag i vores hverdag – hvis vi selv er opmærksomme. 

Kunst, glæder, kunst beriger – ja, kunst og kultur gør noget ved os – den sætter vores sanser i gang. Og som det at glæde andre er en vigtig ting, er det nok også vigtigt at vi gør noget for os selv – at vi sætter vores egne sanser i gang. Det handler jo på sin vis om at se virkeligheden på en anden måde – perspektivere på en anden måde – og det på en måde, så det beriger os selv. Og det er faktisk også vigtigt – for hvis man skal være noget for andre, skal man jo have noget at give af.

Og det kan vi så også føre lidt tilbage på Lions. For I beriger andre. Men jeg tænker nu også, at I selv bliver beriget af jeres fællesskab. For som kunst og kultur kan berige os, beriger fællesskabet også. Og det er jo beviseligt, at er man en del af et fællesskab OG yder man noget for andre lever man længere – så det er jo noget af en gulerod for at være med i et aktivt fællesskab. 

Nej – jeg tror nu ikke på, at det er nødvendigt med en gulerod. Jeg tror mere på, at man skal huske at leve i nuet. Omgive sig med mennesker man har det godt med – føler et fællesskab med –  for så har man netop energi og overskud til at give det videre til andre. Så det at være en del af noget – Lions eller andet betyder noget – fordi man netop er en brik i en større helhed – et større fællesskab må være det, der betyder noget. 

Sociale relationer, oplevelser med andre, tror jeg, er det, som vil stå tilbage når vi engang ikke skal være her mere. Jeg er sikker på, at det er en noget større parameter end det, der står tilbage på bankkontoen. Så moralen i dag er, at vi alle kan være en del af noget, vi kan alle skabe noget – akkurat som vores dygtige kunstnere i dag, og vi kan alle Serve – vi kan alle sammen være til glæde og gavn for hinanden. På en eller anden måde.

I denne weekend beviser I, at samarbejde på tværs er guld værd. Ved et særdeles godt samarbejde mellem aktive kunstnere, Lions og ikke mindst Skulpturparken, kommer man i mål med mange ting – der skaber ting – igen til glæde og gavn for andre. En stor tak for det – det betyder uendeligt meget, at nogle går foran – får ideen, skaber kontakter og ikke mindst tager slidet her i weekenden og alle de dage der er gået foran, at vi kan stå her i dag.

Det bliver bemærket og det bliver værdsat.

John Andersen fra Skulpturparken i Blokhus sammen med Helle Bak Andreasen Foto: Privat

Afslutningsvis vil jeg gerne citere lidt fra en sang for Jer :denne morgens mulighed:

Denne morgens mulighed
Vi har luft i vore lunger
Hænder, øjne, ører, tunger
Levende og glade unger
Denne morgens mulighed

Denne morgens kærlighed
Frugter af den fryd vi så’de
Alt blev givet os af nåde
Her er svar på livets gåde
Denne morgens kærlighed

Denne morgens mulighed
Hang du fast i glemte dage
I en fortid, som kan nage
Alt blir givet nyt tilbage
Denne morgens mulighed
Denne morgens mulighed

Hvis vi alle lever efter Lions´s glimrende motto: We serve, så har vi en mulighed for at glæde andre og glæde os selv – og lad os huske det, selv efter i dag – så ser vi nemlig denne morgens mulighed. 

Tak fordi I alle stiller op.

Med disse ord erklærer jeg udstillingen for åben.

Glimt fra udstillingen Foto: Privat

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn