Udstil dine vine og hold dem kølige i et vinskab

Print Friendly, PDF & Email

Bag-in-box-vine er meget hyggelige at have med i sommerhuset, men du ville aldrig udstille dem, som du ville udstille klassiske vinflasker. Hvis du er en vinsamler – eller bare ønsker at imponere de gæster, du har forbi til fine middage – så skal du have noget, dine flasker kan opbevares i eller på, som også viser flaskernes mærkater. Så kan du præsentere vine, som var du en egentlig sommelier.

Find et vinskab af træ online

Vinskabe kan i princippet laves af alle mulige materialer, men shop vinskabe af træ online, hvis du ønsker et vinskab med et ”varmt” udtryk – altså modsat den kolde sterilitet, du finder ved vinskabe af stål eller med ensformig, sort eller hvid overflade. Her er det naturlige trælook mere indbydende.

Det ideelle vinskab har nok plads mellem dets hylder til, du kan lade i hvert fald nogle af dine flasker stå opret, hvis der ikke ligefrem er mulighed for, at de kan ligge på skrå, så deres labels bliver synlige.

Servér vin ved den rette temperatur

Men skal et vinskab bare kunne bruges til opbevaring og udstilling af dine flasker? Svaret er nej, for får du et vinkøleskab, vil der også være én eller flere kølezoner, så dine vinflasker får den helt rette temperatur, når du finder dem frem. Et vinkøleskab kræver selvfølgelig strøm, så du skal virkelig gå op i at servere eller drikke vin ved bestemte temperaturer for, at det vil give mening for dig at få ét.

Vær obs på energiklassen på et vinkøleskab

Siden vinkøleskabe bruger strøm, har forskellige skabe forskellige energiklasser, hvor energiklassen kort fortalt er udtryk for, hvor effektivt et skab bruger strømmen. Der er nogenlunde sammenhæng mellem et vinkøleskabs energiklasse og dets pris, da billige modeller har en forholdsvist dårlig klasse og derfor overhovedet ikke får det meste ud af den strøm, de bruger. Husk lige at være obs på dette.

De fleste vinkøleskabe egner sig til at stå frit

Nogle vinkøleskabe er beregnet både til indbygning og til at være fritstående, mens andres design kun lægger op til, at de får lov at stå frit. Det vil typisk være ret nemt at kende forskel på køleskabe af de to typer, da dem til indbygning har et diskret design, mens modeller udelukkende beregnet til at stå frit som regel er meget brede i det. Hør en forhandler, hvis du er i tvivl om valg af vinkøleskab.