Typer af planlægning i hjemmet

Print Friendly, PDF & Email

Når husstanden er ved at være fyldt op, og alle har forskellige planer hver dag, kan det som forælder være svært at holde hoved og hale i, hvem der er hvor og hvornår. Det er ikke altid, at teenageren lige får meddelt, at han har en aftale med en kammerat, eller at ægtefællen fortæller, at der er et arrangement med kollegaerne om aftenen. Dette kan virke forvirrende, når man selv er midt i at handle ind, og pludselig indser, at der ikke er nogen, der kan hente den yngste datter fra børnehave.

Gør det stort og tydeligt

Alt handler om planlægning. En måde, som kan virke meget smart, når i som familie skal kommunikere med hinanden, er ved at hænge en tavle i køkkenet, eller andetsteds hvor det giver mening. Placeringen af tavlen skal gerne være i et rum, som alle passerer i løbet af dagen. I kan her vælge en klassisk kridttavle, et whiteboard eller en opslagstavle, hvor i kan skrive små beskeder til hinanden, og eventuelt også hænge invitationer op til fremtidige arrangementer. Er i mange i familien, kan det være en idé, blot at indrette hele tavlen som et stort skema, hvor i kan plotte de forskellige planer ind.

En mere diskret løsning, som kræver mindre plads

Er der ikke lige plads til en større tavle hjemme ved jer, kan en helt almindelig kalender også fungere. Disse fås i mange forskellige størrelser, med forskelligt antal af felter, så I kan vælge en, hvor der er et felt til hver person i husstanden. Det er her nemt for alle, lige at skrive fodbold på om tirsdagen, og en julefrokost om lørdagen, så hele familien altid har en idé om, hvor de øvrige medlemmer befinder sig. På den måde er der heller ingen der forgæves sidder og venter på den sidste middagsgæst ved spisebordet, når maven begynder at rumle.