Tusind tak: Danskerne slukkede for strømmen og sikrede 30 mio. kr. til Røde Kors’ arbejde for udsatte børnefamilier og andre sårbare i Danmark

Generalsekretær i Røde Kors Anders Ladekarl
Generalsekretær i Røde Kors Anders Ladekarl Pressebillede
Print Friendly, PDF & Email


Tusind tak: Danskerne slukkede for strømmen og sikrede 30 mio. kr. til Røde Kors’ arbejde for udsatte børnefamilier og andre sårbare i Danmark.

Takket være danskernes lyst til at bakke op om Norlys’ vigtige initiativ til at spare på strømmen 1. januar kan Røde Kors nu sikre hjælp til flere udsatte børn og voksne i Danmark


Rigtig mange danskere valgte at slukke for strømmen og tænde for fællesskabet på årets første dag på opfordringen ‘Sluk for Danmark’ fra Norlys. Den velvilje har sikret 30 mio. kr. fra Norlys til Røde Kors – en donation, som skal komme nogle af landets allermest udsatte børn og voksne til gode.

”Danskerne bakkede flot op om initiativet, og det giver os mulighed for at hjælpe flere og mere. Rigtig mange danskere kan mærke effekten af inflation og høje energipriser, så vi er i Røde Kors meget taknemmelige”, siger Anders Ladekarl, som også selv gjorde sit til at øge størrelsen på donationen fra Norlys ved at slukke for lyskilder og give støvsugeren en hviledag.

’Sluk for Danmark’ er et initiativ fra Norlys for at få danskerne til at spare på strømmen både på den korte og den lange bane til gavn for økonomien, klimaet og fællesskabet. Norlys havde opfordret danskerne til at spare så meget på strømmen som overhovedet muligt 1. januar 2023 – og jo mere der blev sparet, desto mere ville Norlys donere til Røde Kors’ arbejde med udsatte danskere.

Vigtige fællesskaber for de hårdest ramte
Beløbet, som Norlys nu har offentliggjort til at være 30 mio. kr., vil gå til Røde Kors’ arbejde for udsatte borgere i Danmark. Det drejer sig bl.a. om støtte til familier, hvor børnene ikke har mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter og andre fællesskaber, fordi der ikke er råd. Det drejer sig om støtte til ensomme unge, om besøgsvenner til udsatte ældre og om aktiviteter til styrkelse af lokale fællesskaber som fx fællesspisning. For mennesker, der er hårdt pressede på økonomien, får hurtigt en hverdag, der også er presset mentalt og socialt. Og alt for mange glider ud af fællesskaberne, når økonomien eller overskuddet ikke er til at deltage i fødselsdage eller fritidsaktiviteter.

“Med hjælp fra alle de danskere, som slukkede for strømmen 1. januar, kan vi skabe flere fællesskaber for dem, der er allerhårdest ramt af den nuværende krise. Dem, der i forvejen havde svært ved at få hverdagen til at hænge sammen og nu oplever et endnu større pres. At få den støtte kan betyde alverden for den enkelte”, siger Anders Ladekarl og retter en varm tak til Norlys for initiativet.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn