Turistinformation i Blokhus flytter til Torvet

Arkivbillede Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Turistkontoret i Blokhus har haft sine sidste ekspeditioner i efterårsferien. Gæster og turister søger i dag oftere mod digitale løsninger som touchskærme, mobil og tablets, og derfor har Blokhusfonden og Jammerbugt Kommune valgt at sælge bygningen på Springvandstorvet, hvor turistkontoret lå.

Turister skal dog ikke lede længe efter, hvad der sker i Jammerbugten. Fremover vil byen have en Turist Infocenter, og den kommer til at ligge på en ny central placering med facade ud mod Torvet i Blokhus i lokaler ved Kalstrup.


Derudover kan turister og gæster altid finde information på visitjammerbugten.dk og ved decentralt opstillet turistmateriale hos overnatningssteder og indkøbssteder. Medarbejdere fra det tidligere turistkontor er også fortsat til stede i byen for at understøtte koordinering af det store, vigtige korps på omkring 70 frivillige, der understøtter events og arrangementer året rundt, og for at understøtte turismeudviklingen på kommunens særlige feriesteder.

”Vi er endt med en god løsning, når det kommer til at servicerer turister og gæster i kommunen. På en og samme tid tilgodeser vi nu, at turister i langt større grad søger de digitale løsninger fremfor traditionel turistkontorbetjening, og vi sørger for, at der fortsat er betjening af turister på de særlige udvalgte feriedestinationer, ligesom de kan møde personlig betjening i højsæsonen”, fortæller borgmester Mogens Christen Gade

Nyt koncept
Turist Infocentret er som udgangspunkt selvbetjent med trykte brochurer og digitale touchskærme. I højsæson vil turist Infocentret være betjent i begrænset omfang, og stort set alle årets dage vil der være ”lys i vinduerne”. Dertil kommer elektroniske touchskærme og printet brochurer ved knudepunkter rundt omkring i kommunen og hos overnatningssteder, attraktioner mv.

Løsningen er en del af et nyt koncept for turismeservice, som bliver til i samarbejde med Destination Nordvestkysten. Konceptet dækker både fysisk og digital turistservice, og udspringer af den strategiske udviklingsplan for området. 

Bygningen på Springvandstorvet, der har huset turistkontoret hidtil, er solgt pr. 1. november 2020 til Lars og Poul-Anker Johansen, der ejer Pajo-Bolte A/S. I løbet af næste år kommer bygningen til at huse guldsmed Jan Jørgensens smykkeværksted og smykkeforretning.

Infoskærme til selvbetjening i kommunen

  • Torvet i Blokhus
  • Hune Bageri
  • Meny Saltum
  • Brovst Bibliotek
  • Fjerritslev Bibliotek
  • SuperBrugsen Fjerritslev
  • Hjortdal Købmandshandel