Clever vil opsætte omkring 1000 offentlige ladepunkter til elbiler i Region Nordjylland inden udgangen af 2025

Foto: Clever
Print Friendly, PDF & Email

Ladeoperatøren Clever har meldt ud, at de inden udgangen af 2025 vil etablere flere end 10.000 nye, offentlige ladepunkter til elbilerne i Danmark.

Omkring 1.000 af dem bliver placeret i Region Nordjylland, hvor de nye, offentlige lademuligheder skal supplere hjemmeopladningen, der udgør rygraden i ladenetværket.


Det skal være muligt at oplade sin bil i hele landet, efterhånden som danskerne tager elbilen til sig. Det gælder selvfølgelig også for Nordjylland. Sådan lyder meldingen fra Danmarks største ladeoperatør, Clever, der vil etablere omkring 1.000 nye, offentlige ladepunkter i Region Nordjylland inden udgangen af 2025. De omkring 1.000 nye ladepunkter er en del af en landsdækkende udrulningsplan, der skal sikre over 10.000 nye ladepunkter i hele Danmark over de næste fem år.

“Bilen er vigtig for rigtig mange nordjyder, der har brug for den i hverdagen, så det hele kan hænge sammen. Derfor er det vigtigt for os med denne udmelding at sige til nordjyderne, at de trygt kan skifte til elbilen, for vi og andre aktører på markedet skal nok sikre, at den åbne offentlige ladeinfrastruktur er klar til at tage imod de mange nye elbiler,” siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Udmeldingen skal også ses i lyset af, at der i øjeblikket er gang i de politiske forhandlinger på Christiansborg om fremtiden for elbilerne i Danmark. Her har der været bekymring i forhold til, om ladeinfrastrukturen ville være klar til de mange elbiler, man forventer på vejene de kommende år.

“Vi kommer også med meldingen for at forsikre politikerne om, at markedet nok skal trække sin del af læsset. Hvis man fra politisk side fokuserer på at gøre prisen på elbiler og opladning så attraktiv og lav, som muligt, så skal markedet nok sørge for infrastrukturen – også uden for de større byer. Vi kommer til at dække en stor del af behovet i Nordjylland de kommende år med vores planer,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Hjemmeopladning er en vigtig del af løsningen i Nordjylland

I dag har Clever etableret omkring 90 ladepunkter i Region Nordjylland. Med annonceringen vil der altså komme 11 gange så mange ladepunkter i Nordjylland. Og selvom de mange nye, offentlige ladepunkter er godt nyt for de nordjyske elbilister, der bruger lang tid på vejene, så er de offentlige ladepunkter kun en del af Clevers strategi, der skal sikre attraktive lademuligheder til de nordjyske elbilister.

“De offentlige ladepunkter er vigtige, men rygraden i omstillingen til elbiler er og bliver hjemmeopladning med egen ladeboks – især i Nordjylland, hvor mange bor i hus med mulighed for at installere en ladeboks i boligen. En ladeboks på hjemmeadressen giver nemlig mulighed for at lade bilen om natten, mens man sover. Det er her, hvor der ofte er et overskud af vedvarende energi i elnettet og strømmen er billigere, og det betyder, at hjemmeopladning kommer os alle til gode,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Fakta:
Clever har i dag opsat omkring 90 ladepunkter i Region Nordjylland. Clevers ambition om at etablere omkring 1.000 nye, offentlige ladepunkter i regionen inden udgangen af 2025 svarer altså til en 11-dobling.

Clevers investering i nye ladepunkter i Region Nordjylland vil både føre til nye lynladepunkter, normalladepunkter og hurtigladepunkter i regionen.

Normal- og hurtigopladning går op til 50 kW, mens lynopladning i dag går op til 350 kW.

Clever er Danmarks største ladeoperatører. Clever er ejet af de andelsejede energi- og fibernetkoncerner Andel (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).