Tre tips til hvordan du kan gøre dit soveværelse mere indbydende

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Dette er sponsoreret indhold 

Vi tilbringer mange timer i soveværelset hver dag. Og ofte bruger vi det ikke kun til at sove – det er også her vi går ind for at slappe af med en god bog eller serie, og får et øjeblik for os selv.

Af samme grund bør det være det rum i hjemmet, som du finder mest behageligt at tilbringe tid i, og som altid indbyder til ro og hygge. Vi har derfor samlet tre tips til, hvordan du kan gøre dit soveværelse mere indbydende og hyggeligt. 

Investér i en flot sengegavl

Sengen er soveværelsets mest centrale møbel. Netop derfor er det vigtigt, at den ser pæn og indbydende ud. Dette kan blandt andet gøres ved at invistere i en sengegavl. Sengegavle skaber en flot kontrast mod en hvid væg, og sørger for at rummet ser mere gennemført ud.

Samtidig kan sengegavlen gøre det mere behageligt at tilbringe tid i sengen, fordi mange sengegavle er bløde og polstrede. Det gør det altså langt mere behageligt at sidde op, når du tilbringer tid i soveværelset, hvor du ikke sover – for eksempel når du har brug for en pause med en god bog eller film.

Indret med både lyse og sprudlende farver

Det er sjældent en god idé at indrette soveværelset i for mørke farver. Rummet kan hurtigt få en hule-agtig atmosfære, hvis sengetæpper og møbler er holdt i sort eller mørkeblå. I stedet kan det gøre soveværelset langt mere indbydende, hvis det primært er holdt i lyse farver.

Særligt i de mørke vintermåneder, vil det være med til at gøre rummet til en lys og lækker oase. Er du glad for farver, er det ligeledes en god idé at pifte soveværelset op med klare, glade farver. Det vil ligeledes gøre det til et mere indbydende og behageligt sted at tilbringe tid i.

Når du det kommer til gardinvalget, er det dog en god idé at holde dem i helt mørke farve, da du sover bedre, hvis du kan mørklægge værelset om natten. 

Husk det grønne 

Et andet vigtigt råd er ikke at glemme at indrette soveværelset med en masse fine planter. Mange kan have en tendens til primært at have planter i stuen eller entréen. Men det er mindst lige så vigtigt med et grønt soveværelse. Det er nemlig langt mere indbydende og rart at være i et rum, hvor der er planter.

Har du et soveværelse, hvor der ikke er så meget plads, kan et par mindre planter i vindueskarmen være nok til at pifte rummet op og skabe en hyggeligt atmosfære. Planter er ikke kun fine at se på, de kan også være gode for indeklimaet, hvilket er særligt vigtigt i det værelse, du bruger de fleste af dine vågne timer i, når du er hjemme.

Desuden kan en buket friske blomster på natbordet ligeledes være med til at skabe et frisk pust i rummet.