Tre mænd anholdt efter stribevis af tricktyverier

Politigården i Aalborg. Foto: Nordjyllands Politi.
Print Friendly, PDF & Email

Nordjyllands Politi anholdt torsdag tre rumænske mænd på 19, 25, 42 år, som mistænkes for at have stået bag en lang række tricktyverier mod mindre forretninger og virksomheder i Jylland de sidste par dage.

De fremstilles fredag kl. 11.00 i grundlovsforhør i Retten i Aalborg, og foreløbigt er de sigtet for ni forskellige tricktyverier begået i Nordjylland. Det er dog politiets vurdering, at mændene formentligt står bag endnu flere tyverier, og sagen bliver nu efterforsket videre.  


Fremgangsmåden har ifølge sigtelserne været den samme alle gange. En eller flere af mændene gik ind i en mindre virksomhed, lagde en avis, et bykort eller lignende på disken og snakkede på et fremmedsprog, hvilket skabte lettere forvirring hos medarbejderen. Den forvirring udnyttede mændene til at tage medarbejderens mobiltelefon, som lå på disken. 

Først efter mændene var gået opdagede medarbejderne, at mobilen var væk. 

Tyvekoster i bilen

Ifølge sigtelserne slog mændene onsdag til i Hobro, Aalborg, Løgstør og Støvring, mens de torsdag var på spil i Aabybro, Lønstrup, Hirtshals og Hals. Det gik bl.a. ud over et rejsebureau, en psykologklinik, en frisør og nogle ejendomsmæglere. 

Nordjyllands Politi fik hurtigt mistanke til, at det var omrejsende kriminelle, som var i gang, og via afhøringer og videoovervågning, fandt politiet frem til gode signalementer af både gerningsmænd og af den bil, de var kørende i. Da efterforskerne formodede, at tyvene ville køre gennem Limfjordstunnelen på deres videre togt, blev der holdt særligt øje her. 

Og det gav så bonus torsdag eftermiddag, da en patrulje fik øje på bilen med de tre mænd ved tunnelen. En ransagning afslørede en række koster fra tyverierne, og mændene blev anholdt og sigtet. 

”Årsagen til, at vi får fat i de formodede gerningsmænd er en kombination af effektivt og hurtigt politiarbejde og et godt samarbejde med de berørte forretninger og medarbejdere. Vi har fået gode vidneudsagn og meget nyttig videoovervågning, der har hjulpet os i sagen”, siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov. 

De anholdte er alle rumænske statsborgere, der er rejst ind fra Sverige, og Nordjyllands Politi kan ikke afvise, at der er flere gerningsmænd på fri fod. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre under grundlovsforhøret.