Tommy Pedersen tager endnu et år som u19 træner i Jammerbugt FC

Foto: Thomas Jansen Jammerbugt FC

Tommy Pedersen har efterhånden mange sæsoner i Jammerbugt FC med sig i rygsækken. Han rejser dog ingen steder. Den dygtige U19 træner har nemlig forlænget sin aftale med klubben for endnu et år.

– Tommy har været i klubben i rigtig mange år og har, med undtagelse af et par mindre afbræk som U17 træner og assistenttræner for divisionsholdet, haft ansvaret for vores U19 hold. Her har Tommy gjort det godt og han gør stadig et fantastisk stykke arbejde. År efter år toppræsterer vores U19 hold, og Tommy spiller en stor rolle i at klargøre spillerne til livet som seniorspillere. Så vi har et tæt samarbejde, hvor kontinuitet og fælles forståelse er vigtige parametre. Det betyder meget for ledet mellem talenttrup og divisionstrup, men også sammenspillet med U17 og den øvrige del af klubben. Tommy har en stor forståelse for mekanismerne i klubben og er en god ambassadør internt også, bl.a. i forhold til, hvordan vi ønsker at gøre tingene, forklarer Jammerbugt FC cheftræner, Bo Zinck, og understreger vigtigheden af Tommys person og position.

-- annonce ---


– Jeg ved, at Tommy betyder meget for de drenge og at Tommy håndterer dem super godt i forhold til de mange ting, der foregår i og omkring fodbolden i den alder. I det hele taget er det en nøgleposition i klubben og en vigtig brik i talentudviklingen, som er et område, vi satser meget på.

Nu handler talentudvikling ikke mindst om det lange sigte, men kaster man alligevel blikket på resultaterne nu og her, så afslører de da også, at det går ganske godt hos Tommy og U19 spillerne. I en udfordrende Liga 1 har holdet ligger holdet indtil nu lunt på en flot andenplads.

– Jeg er glad for at være her, siger Tommy Pedersen og indikerer, at der ikke var meget at tænke over i forhold til at takke ja til en forlængelse.

– Det har været et rigtig godt halvår, hvor vi kun har tabt en enkelt kamp, og det var i Dana Cup finalen. Så har vi ganske vist spillet nogle uafgjorte kampe, men vi må bare sige, at der er blevet præsteret over alt forventning, fortæller U19 træneren og uddyber.

– Vi har en smal trup, men vi har også masser af kvalitet. Vi er i dette halvår i den vel nok stærkeste kreds nogensinde. Her handler det om kvalifikation gennem top fem, og lykkes det, bliver det endnu sværere efter sommerpausen. Det er en stor udfordring for alle, men det er sundt for spillerne og deres udvikling.

De gode resultater har rod i hårdt arbejde og en professionel tilgang til den daglige træning, hvor spillerne får rum til at udvikle sig.

– Vi har et rigtig godt træningsmiljø, hvor niveauet er højt. Vi træner sammen med vores nyoprykkede Jyllandsserie hold, der tæller mange af sidste års U19 spillere. Det er med til at løfte niveauet. Samtidig tager vi løbende U17 spillere op og træner med også. Så det er på alle parametre godt for udviklingen.

Selvom det går godt, er udgangspunktet, at det kan blive endnu bedre, og der arbejdes hele tiden med at bygge på.

– Som sagt er vores U19 trup lidt smal, så vi kunne godt bruge et par spillere mere i truppen fremadrettet. Det ville være godt og vil kunne skærpe konkurrencen og den enkeltes udvikling endnu mere.

Næste udfordring for Tommy Pedersen og U19 talenterne er topkampen hjemme mod rækkens nummer 1, Hjørring IF. En spændende kamp, som spilles lørdag d. 2. november kl. 12.00 hjemme i Jammerbugten.

Derudover venter også en interessant kvartfinale i pokalturneringen ud i fremtiden. Jo, der er spændende ting i gang hos talentholdet, og masser at bygge videre på i 2020, fortsat med Tommy Pedersen i spidsen.