To mænd anholdt i stor Nordjysk indbrudssag

Politigården i Aalborg. Foto: Nordjyllands Politi.
Print Friendly, PDF & Email

I de sidste uger har Nordjyllands Politi efterforsket massivt mod de indbrud, der er sket i Hjørring-området. Og de mange tip fra borgerne i området førte til, at Nordjyllands Politi i går aftes, 3. december 2019, kunne anholde to mænd i sagen.

Det oplyser lederen af efterforskningen, politikommissær Mikkel Brügmann. 

Gennembruddet i efterforskningen kom, da politiet til pressen frigav et billede fra efterforskningen af et specifikt køretøj, hvor man ved samme lejlighed efterlyste vidner i forbindelse med de mange indbrud i og omkring Hjørring. Og det gav pote, da flere borgere – men især én – henvendte sig med gode oplysninger til politiet. 

To mænd sigtet – skal fremstilles

Disse informationer førte til, at Nordjyllands Politi fik viden om yderligere et køretøj, der kunne være interessant for efterforskningen. Og det pågældende køretøj blev da også i går bragt til standsning i Sønderjylland, hvorved det dog lykkedes to personer at stikke af fra stedet til fods.


”Men oplysningerne førte også til, at vi kunne rette vores mistanke mod en lejlighed i Vrå. Her traf vi to litauiske mænd. De pågældende mænd er nu anholdt, og vi har sigtet dem for medvirken til indbrud i villaer i Hjørring,” siger politikommissær Mikkel Brügmann. 

De to mænd, der er henholdsvis 37 og 43 år, fremstilles i et grundlovsforhør ved Retten i Hjørring i dag, d. 4. december 2019, kl. 15.00 

Efterforskningen fortsætter 

Politikommissæren understreger, at der fortsat pågår et større stykke efterforsknings-arbejde i sagen, der blandt andet skal afdække de implicerede personers indbyrdes forhold, ligesom det skal undersøges i hvilket omfang, de kan knyttes til de enkelte indbrud i Hjørring. 

Mikkel Brügmann retter i forbindelse med sagen en stor tak til alle de borgere, der har henvendt sig til politiet med oplysninger i sagen. 

”Uden alle disse henvendelser ville det ikke have været muligt for os at iværksætte de hastige efterforskningsskridt, der førte til først eftersættelsen i Sønderjylland og derpå til anholdelserne af to mistænkte i Vrå. Borgernes årvågenhed har i den grad bidraget til, at vi kan skride til anholdelse.”