To koncerter i Tranum – Hyldest til Povl Dissing og Halfdan Rasmussen

Tranum
Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

To koncerter i Tranum – Hyldest til Povl Dissing og Halfdan Rasmussen

Tranum Strandgård Kunst- & Kulturcenter byder på to spændende koncerter, der begge trækker tråde bagud til afdøde forældre med stor kendis effekt.

Onsdag den 10. juli spiller Povl Dissings to sønner – Jonas og Rasmus Dissing – sammen med vennen Las Nissen der også er kendt som guitarist i Savage Rose. De tre turnerede sammen med Povl Dissing gennem mange år og trioen kunne sidste år fejre 30 års jubilæum. Dissing & Las – som trioen hedder – spiller en blanding af en række kendte Povl Dissing sange og sange fra deres eget sangkatalog. Trioen får forrygende anmeldelser over alt hvor de spiller.

Povl Dissings to sønner – Jonas og Rasmus Dissing – sammen med vennen Las Nissen. Foto: Pressebillede

Rasmus og Jonas fortæller:
“Vi har mistet vores far. Arven er en sangskat der skal leve videre.
For 30 år siden tog Povl Dissing os med på den første sommerturné, der skulle blive startskuddet på vores lange samarbejde. Povl var en speciel og inspirerende læremester, der på sin egen måde fremelskede og indgød til det personlige udtryk. Helt fra barns ben har han lært os sange. Sange han selv har fået fra sin mor, dem han selv har skrevet og dem der er kommet til ham. Det er en arv og en kæmpe gave vi gerne vil dele ud af”.

Tom Nagel Rasmussen er søn af forfatterparret Ester Nagel og Halfdan Rasmussen. Foto: Pressebillede

Onsdagen efter – onsdag den 17. juli får Strandgården besøg af Tom Nagel Rasmussen

Tom Nagel Rasmussen er opvokset i en kunstnerfamilie – han er søn af forfatterparret Ester Nagel og Halfdan Rasmussen. Det musikalske program man skal opleve på Tranum Strandgård denne aften, handler om Toms  opvækst i en kunstnerfamilie uden klaver, men med Louis Armstrong og Ella Fitzgerald på grammofonen.
Et hjem med varme og stor rummelighed, præget af kunstnerisk udfoldelse og politisk engagement. Arrangementet består af uddrag af forældrenes ikke udgivne dagbøger (hvoraf nogle går tilbage til slutningen af trediverne), brevvekslinger og personlige oplevelser kædet sammen med Toms sang og musik til Halfdans tekster – blandt andet en del numre fra den kendte udgivelse på LP/CD “Og det var det” om Halfdans barndom på Christianshavn i tyverne.

Det bliver to mageløse koncertaftener med gode fortællinger, gode sange og en helt speciel stemning og varme.

Billetter kan købes på www.tranumstrandgaard.dk og evt. resterende billetter sælges ved indgangen på koncertaftenerne.