Tilmeldingen er åbnet: Etaperne for Tour de Jammerbugt 2022 er nu fastlagte

Tour de Jammerbugt ARKIVBILLEDE. Foto: Privat


Over 3.500 deltagere stiftede bekendtskab med Tour de Jammerbugt, da det havde sin debut i 2019.

Nu vender ”touren” tilbage, og denne gang i et format, hvor deltagerne får de helt lokale oplevelser med, når lokalsamfundene er værtsby på skift ved de i alt 22 etaper fordelt på de næste fire år.

-- annonce ---


Hjortdal, Ingstrup, Skovsgaard, Gjøl, Tranum og Nørhalne bliver de første værtsbyer, som tager imod deltagernei touren. Byerne har budt ind på opgaven om at være etapeby og har lagt sig i selen for at arrangere et brag af en (gen)åbning af Tour de Jammerbugt med seks festlige og aktive etaper, som er hver især unikke.

Årets første etape bliver i Hjortdal. Her kommer naturoplevelsen i centrum med ruter, som tager deltagerne igennem den smukke natur i området. Hjortdal Ungdoms- og Idrætsforening har sportsuge i samme uge, som etapen afholdes, og festteltet står klar til lokale og besøgende, som ønsker at tage del i årets første Tour de Jammerbugt-etape.

Hvornår: Onsdag 15. juni kl. 17

Hvor: Slettestrandvej 11C, 9690 Fjerritslev – v/ Hjortdal Ungdoms- og Idrætsforening

Tilmeld jer allerede nu på: https://www.sportstiming.dk/event/10686

Årets anden etape er i Ingstrup, som er ildsjælenes by. Det ses tydeligt på mængden af lokale aktører, der er engageret i etapen i Ingstrup. På ruter kommer deltagerne blandt andet forbi Bogbrugsen og Ingstrup Mejeri. Der er også arrangeret en 1,5 km skattejagt for de mindste, og foruden medaljer er der ”lokale goodiebags” til alle forhåndstilmeldte deltagere på denne etape. Etapen i Ingstrup falder også sammen med byens sportsuge, så byen er klædt på til fest på en sommerdag sidst i juni.

Hvornår: Mandag 27. juni kl. 18.30

Hvor: Baunen 9, 9480 Løkken – v/ Ingstrup Stadion

Tilmeld jer allerede nu på: https://www.sportstiming.dk/event/10687

Imens sommeren buldrer derudaf, er Skovsgaard vært for årets tredje etape samtidig med Skovsgaards lokale festdage. Med et væld af lokale arrangører; Aktive Familier, Borgerforeningen, Skovsgaard Boldklub og KFUM Spejderne i Skovsgaard, er der lagt op til en oplevelse for alle og med plads til alle. Der er arrangeret spændende gå-, løbe- og cykelruter, og en kortere oplevelsesrute på 3 km.

Hvornår: Onsdag 3. august kl. 17

Hvor: Hovedgaden 73, 9460 Brovst – v/ Skovsgaard Boldklub

Tilmeld jer allerede nu på: https://www.sportstiming.dk/event/10688

Årets Tour de Jammerbugt kommer også forbi Limfjorden, når Gjøl er vært ved den fjerde etape. Start- og målområdet på havnen maler ”touren” blå med et tilbud om SUP-rute, hvis vejret tillader det, og ruter ved vandkanten – bogstavelig talt. Der er også planlagt en trolderute på 1,8 km. Etapen på Gjøl afholdes i forbindelse med Gjøl Festival.

Hvornår: Torsdag 25. august kl. 17

Hvor: Fjordgade, 9440 Aabybro – v/ Gjøl Havn

Tilmeld jer allerede nu på: https://www.sportstiming.dk/event/10689

Tranum er vært for den femte etape. Her er natur og fællesskabet er i højsædet. Der er blandt andet planlagt en familierute på 2,5 km, og de mere erfarne eller udholdende løbere kan deltage i en 10 km løberute, ligesom der også er en flot gå- og cykelrute. Skaterbanen danner rammerne om etapens start- og målområde, hvor der også er plads til aktiviteter for både børn og voksne. I samme uge om lørdagen kulminerer Tranums festdage med Tranum Open Air, hvor Tranum Gymnastikforening kan fejre 125 års jubilæum. (synes denne sætning er lidt knudret – pas på med ikke at sige for mange ting i samme sætning).

Hvornår: Onsdag 31. august kl. 17

Hvor: Tranhøj 4, 9460 Brovst – v/ Tranum Skaterbane

Tilmeld jer allerede nu på: https://www.sportstiming.dk/event/10690

Årets Tour de Jammerbugt runder af i Nørhalne til intet mindre end et brag af et lørdagsløb. For første gang afholdes Tour de Jammerbugt på en lørdag, hvor lokale har sørget for levende musik og madbod. Etapen i Nørhalne falder sammen med det traditionsrige byløb i Nørhalne, og derfor kan alle forvente en stor skare af erfarne løbere. For familier er der en kortere rute på 3 km, og der er garanti for godt humør i målområdet.

Hvornår: Lørdag 17. september kl. 15

Hvor: Gustav Zimmersvej 27, 9430 Vadum – v/ Nørhalne Hallen

Tilmeld jer allerede nu på: https://www.sportstiming.dk/event/10691

Alle etaper udbyder en 10 km løbe- og cykelrute og en 5 km gå- og løberute foruden de særlige tilbud i de enkelte etaper.

Hold øje med informationer og læs mere om øvrige særlige ruteudbud på etaperne på, hvor tilmeldingslinks til de enkelte etaper også findes:

www.jammerbugt.dk/service-og-selvbetjening/fritid-og-faellesskab/events/tour-de-jammerbugt-2022-2025/