Tilbud om overdragelse af areal til rejsning af skov til undervisningsformål for Fjerritslev Skole og børnehaverne i Fjerritslev

Fjerritslev Skole
Fjerritslev Skole. Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email


Økonomiudvalget i Jammerbugt Kommune holder møde den 7. december 2022, hvor der bl.a. på dagsordenen er: Drøftelse af tilbud om overdragelse af areal til Jammerbugt Kommune

Beslutningstema

Beslutning om overtagelse af areal.

Sagsbeskrivelse

Ejeren af matrikel nummer 8ap Fjerrislev by, Kollerup, Starkærvej har tilbudt at overdrage matriklen på 0,79 hektar til Jammerbugt Kommune til Skovrejsning, hvor den fremtidige skov kan bruges til undervisningsformål af Fjerritslev Skole og børnehaverne i Fjerritslev.

Arealet grænser op til golfbanen i Fjerritslev som er ejet af Jammerbugt Kommune. Arealet er beliggende i grøn Korridor i Grønt Danmarkskort, hvor skovrejsning er uønsket. Det er muligt at dispensere herfra. Den umiddelbare vurdering er, at det ikke er interessant at bruge arealt til egenligt skovrejsning i traditionel forstand, både i forhold til den omkringliggende natur og som en del af grøn korridor.

Alternativt foreslås, hvis det besluttes at tage i mod tilbuddet, at man lader arealet ligge upasset, hvormed det sansynligvis hurtigt vil springe i pilekrat, som også vil være i god overenstemmelse med den omkring liggende natur. Dette vil give elever på Fjerritslev Skole og børnene i børnehaverne mulighederne for at følge denne proces.

Retsgrundlag

Kommunalfuldmagten.

Budgetmæssige konsekvenser

Hvis man som foreslået lader arealet ligge og af sig selv springe i pilekrat er det ikke forbundet med driftsudgifter at overtage arealet, der vil være udgifter i forbindelse med overdragelsen.

Indstilling

Vækst- og Udviklingsforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget beslutter, hvorvidt Jammerbugt Kommune skal tage imod tilbuddet om overtagelse af arealet.

Papirpenge til tinglysning, sammatrikulering m.v. afholdes af Jammerbugt Kommune af økonomiudvalgets budget.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn