Tilbageblik: Musikalsk altmuligmand hædret med Årets Hane 2023

Fra overrækkelsen i Klim Sparekasse ses fra venstre Herdis Lau. Nielsen, Alex Boldrup Andersen, Niels Kraghede og Otto Kjær Larsen. Privatfoto.
Print Friendly, PDF & Email

Tilbageblik: Musikalsk altmuligmand hædret med Årets Hane 2023

I et tilbageblik på nogle af de gode historier i 2023 finder vi denne – læs eller genlæs den her:

Musikalsk altmuligmand hædret med Årets Hane 2023

Klim Sparekasse og Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred fortsætter traditionen med uddeling af Årets Hane – nu for 9. gang – og i år tilfaldt hæderen Niels Kraghede, tidligere lærer på Fjerritslev Skole.

Overrækkelsen af Årets Hane 2023 fandt sted ved en hyggelig sammenkomst i Klim Sparekasse, hvor direktør Alex Boldrup Andersen var vært. Ud over prismodtageren, Niels Kraghede, deltog også Lokalhistorisk Samvirkes formand, Otto Kjær Larsen, og formanden for Kunsten i Han Herred, Herdis Lau. Nielsen.

Årets Hane gives til en eller flere personer, som på bemærkelsesværdig vis er med til at skabe interesse for − og vise bredden i − det lokalhistoriske arbejde i områderne Brovst, Fjerritslev, Aggersund og Hannæs. Otto Kjær Larsen fortæller om motivationen for valget af Niels Kraghede:

− Niels har været med helt fra starten på Sange ved havet i 2013 og ligeledes året efter med Sange i Tinghuset, hvor han nu allerede i en årrække har været den energiske tovholder.

Selv spiller han harmonika, både ved de nævnte sangarrangementer og i Fjerritslev Harmonikaklub, som han tog initiativ til som lærer på Fjerritslev Skole i 1998. I de 25 år siden da har han sammen med sine »medspillere« glædet utrolig mange – ikke mindst på plejehjemmene i Han Herred og Vesthimmerland samt friluftsgudstjenesterne på Haverslev Havn.

I Lokalhistorisk Samvirke er han ud over Sange ved havet fast musikant til kunstferniseringer og bogpræsentationer sammen med makkerne Johan Svaneborg og Erik Nordholt. Desuden forestår han salget af gamle årgange af Han Herred Bogen til nedsatte priser.

Niels er en fingersnild og praktisk mand – både organisatorisk og håndværksmæssigt – og han siger sjældent nej til at give en hånd med, når der skal gøres klar til et arrangement i samvirkets regi, fremhæver Otto Kjær Larsen.

− Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag i sparekassen med anekdoter og sjove historier. I sparekassen er vi stolte af, at vi kan være med til at holde gode traditioner i hævd, og årets modtager af Årets Hane er bestemt et værdigt og godt valg, tilføjer direktør Alex Boldrup Andersen.

Årets Hane er en keramikfigur, der er skabt af pottemager Rikke Kristensen, Thorup Strand.

»Årets Hane« er tidligere tildelt:

2015: Lis og Erling Jensen, Klim

2016: Ejgil Bodilsen, Fjerritslev

2017: Lillian og Edwin Carstensen, Koldmose

2018: Frank Nielsen, Fjerritslev

2019: Frøstrup Minilandsby

2020: Bente Kristensen, Øland

2021: Herdis Lauridsen Nielsen, Skræm

2022: Inger Thunbo, Brovst

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn