Tilbageblik: Det Danske Madhus glæder sig til at tilberede velsmagende og nærende mad til de ældre i Jammerbugt kommune
I et tilbageblik på nogle af de gode historier i 2023 finder vi denne – læs eller genlæs den her:
Det Danske Madhus glæder sig til at tilberede velsmagende og nærende mad til de ældre i Jammerbugt kommune
På onsdag den 1. november får de ældre på plejecentrene i Jammerbugt Kommune leveret døgnkost fra Det Danske Madhus.
Det er en dag der imødeses med stor glæde og begejstring i Det Danske Madhus. Kulminationen på først en grundig udbudsproces og derefter oplæring, indkøring og logistikmæssige drejninger på organisationens tandhjul, så de ældre på plejecentrene rundt om i Jammerbugt får den bedste mad og den bedste service.
Og lige så vigtigt; at plejepersonalet på plejecentrene føler sig trygge ved maden, måltidet og samarbejdet med Det Danske Madhus. Det er en vigtig del af pakken, forklarer Søren Vilmand, der er administrerende direktør i Det Danske Madhus.
”Vi går til denne opgaver med ambitionen om at kommunen, personalet og de ældre skal opleve, at de får den bedste mulige service i alt fra oplæring til levering og den bedst mulige kvalitet i maden fra smage til særlige behov som fx ved tygge- og synkebesvær. Så det er virkelig med stor glæde, begejstring og en vis portion ydmyghed, at vi starter op 1. november i Jammerbugt kommune.”
Fokus på den gode smag og variation
En af grundene til, at valget faldt på Det Danske Madhus som ny leverandør i Jammerbugt Kommune var fokus på gode smagsoplevelser og en varieret menu sammensætning. Udvalgsformand for Social- og Sundhedsudvalget Ib Nellemann begrunder med:
”I Jammerbugt Kommune glæder vi os over den store interesse, der igen blev vist for at levere mad til borgerne. I udvælgelsen af leverandører til madservice og døgnkost har vi haft fokus på kvalitet, variation og fleksibilitet. Det Danske Madhus kender vi, for huset var frem til 2019 leverandør af døgnkost til vores plejecentrene. Nu har de igen vundet aftalen, og vi ser frem til samarbejdet.”
I Det Danske Madhus er smag, variation og den gode spiseoplevelse netop noget af fokusområdet i kerneopgaven; maden til de ældre. Hver uge tilberedes der mad til 18.000 borgere rundt om i landet i en bred variation af smage og konsistens, så der er til både dem med tygge- og synkebesvær såvel som dem, der spiser normal kost.
”Jo ældre vi bliver, jo mere betydningsfuld bliver maden for vores ve og vel. For ældre og svækkede er madens konsistens og næringsindhold et spørgsmål om liv eller død. Har du fx tygge- og synkebesvær, så er det ekstremt vigtigt, at du får dine måltider i en konsistens, du kan spise. Opgaven med at tilberede disse diæter tager vi meget seriøst, og derfor har vi indrettet særlige produktions faciliteter til tilberedning af disse særligt følsomme måltider, som tilberedes af specialuddannede kollegaer. Det gør vi b.la. for at skabe den bedst mulige spiseoplevelse og for at opnå den bedst mulige kvalitet og fødevaresikkerhed, så den ældre borger kan få mest muligt livskvalitet gennem maden.”, udtaler Søren Vilmand.