TILBAGEBLIK: Daniel fra Biersted vil være tømrer

20-årige Daniel fra Biersted er startet på Råt&Godts værksted som et led i at blive klar til tømreruddannelsen. Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

TILBAGEBLIK: Daniel fra Biersted vil være tømrer

I et tilbageblik på nogle af de gode historier i årets første måned finder vi denne – læs eller genlæs den her: Daniel fra Biersted vil være tømrer

Daniel er 20 år gammel og kommer fra Biersted. Han er i 2024 startet op i Råt&Godts STU-forløb (Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse). Daniel er diagnostiseret med ADHD, som gør at han til tider kan blive træt, men det lader han ikke spænde ben for sig.

-Jeg vil gerne prøve en masse ting, så jeg kan finde min egen vej”, lyder det fra Daniel.

Valget faldt på Råt&Godts STU, da Daniel elsker at arbejde med træ. Drømmejobbet som tømrer ligger da også lige i forlængelse af arbejdet i vores værksted. Her vil han stifte bekendtskab med træ, maskiner og arbejdsgangen på et værksted.

Foto: Jammerbugt Kommune

Daniel kommer til at arbejde sammen med Carsten, Råt&Godts værkstedsleder. Carsten har mange års erfaring som snedker, og har i længere årrække ageret mesterlære for unge mennesker, som har brug for lidt ekstra hjælp til at finde deres vej til uddannelse og arbejde.

Råt&Godt STU samarbejder med Ungeenheden i Jammerbugt Kommune.

Hvad er Råt&Godt STU

Råt&Godt STU (Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) er praksisorienteret med undervisning i håndværkssteder, hvor eleven indgår i den daglige virkelighedsnære produktion med de ressourcer, den enkelte har. Der er i produktionen faguddannet personale, der agerer mesterlære og som støtter og guider den unge i værkstedet og i hverdagen. Udover at vores håndværkere har god erfaring med at arbejde med unge mennesker med udfordringer, har vi i huset også lærer, pædagog, psykoterapeut og socialrådgiver ansat. Den unge kan vælge at være tilknyttet ét eller flere af værkstederne og forløbet er kombineret med eksterne virksomhedspraktikker, undervisning, ADL og motion.

Målgruppen for STU er unge mellem 16 og 25 år med særlige behov, såsom fysisk og/eller psykisk handicap, samt diagnoser inden for autismespektret eller lignende udviklingsforstyrrelser som har vanskeligheder med at kunne gennemføre en uddannelse på ordinære vilkår.

Læs mere om Råt&Godt STU her: https://raatoggodt.dk/stu-beskaeftigelsestilbud/

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn