Svindlere i bankklæder – Narrede igen ældre

Politi
Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Svindlere i bankklæder – Narrede igen ældre

Ældre borgere bør være ekstra på vagt, da svindlere udgiver sig for at være fra banken for at stjæle personlige oplysninger og penge. Torsdag rapporterede politiet flere tilfælde, hvor ældre blev kontaktet af personer, der hævdede at være bankansatte.

De kriminelle oplyste over telefonen, at der var mistanke om adgang til de ældres bankkonti og tilbød et nyt kreditkort som løsning. De bad modtagerne om at oplyse deres pinkode og lovede at sende en person for at hente det gamle kort. Desværre faldt to ældre kvinder i fælden og mistede flere tusinde kroner fra deres konti.

Yderligere tre ældre borgere blev forsøgt snydt på samme måde, men de afslørede bedrageriet i tide og undgik at miste penge. Politiet er nu i gang med at efterforske disse sager.

Det er vigtigt at huske, at banker aldrig vil bede om personlige oplysninger eller pinkoder over telefonen. Derfor bør ældre borgere være ekstra forsigtige og aldrig udlevere sådanne oplysninger til ukendte personer.

Det anbefales også at tale med ældre familiemedlemmer om at være opmærksomme på denne form for svindel og lægge røret på, hvis de modtager lignende opkald.