Svar til Christian Hem & Helle Bak. ”Vi har jo løst det i Venstres gruppeværelse”

Johnny Solberg (C) og Jørgen Ravn Christensen (C) Kommunalbestyrelsesmedlemmer i Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

AF Jørgen Ravn Christensen (C) Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune
Medlem af Økonomiudvalget

Johnny Solberg (C) Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune
Medlem af Teknik- Og Miljøudvalget

Svar til Christian Hem & Helle Bak. ”Vi har jo løst det i Venstres gruppeværelse”

Christian Hem og Helle Bak fra Venstre, mener vi var for sent ude i forhold til vores oplæg på besparelser, da kommunen stod til at overskride budgettet med 45 millioner.  Men lad os lige få enkelte ting på plads omkring hvad der rent faktisk skete  – Det er korrekt at vi først kom med vores forslag på kommunalbestyrelsesmødet. Det er også helt korrekt, at vi sendte det rundt pr. mail til hver enkelt medlem af kommunalbestyrelsen, hvilket er sket før og sikkert også kommer til at ske igen. Og i øvrigt har flere partier i denne byrådsperiode præsenteret ændringsforslag på selve kommunalbestyrelsesmødet, så det er hverken uansvarligt eller forkert og er helt i tråd med den demokratiske proces.

Hvorfor kom vi så først med vores forslag så sent? Helt enkelt fordi vi i respekt for den proces flertallet har ønsket, har afventet om det skulle gå i en retning, vi politisk kunne se os selv i. Det skete desværre ikke, så efter det sidste møde i økonomiudvalget, påbegyndte vi udarbejdelsen af vores eget forslag.

I undlod at tage en læsepause på mødet, hvor I kunne have gennemgået vores tal. Faktisk var der også en mulighed for at udsætte beslutningen til næste byrådsmøde, som jo kun var 15 dage senere. Men ingen af disse muligheder blev brugt af jer. For det var som det plejer på kommunalbestyrelsesmødet – nemlig at alt var besluttet på forhånd. Christian Hem sagde det selv rigtig klart på kommunalbestyrelsesmødet: ”Elefanten i glasburet har vi jo løst inde i Venstres gruppeværelse”. Ønsker i reelt andres forslag eller ønsker i blot at vi, der står udenfor budgettet, stemplede ind på jeres politik uden yderligere kommentarer?

Hvis I var så ansvarlige som I påstår i er, så havde I det mindste læst vores forslag igennem, inden i hældte det ned af brættet. Vores forslag der, sat op mod jeres, faktisk gav en bedre likviditet over de næste 3 år uden de grimme besparelser på børn, ældre og handicappede.

Det er helt i orden at I er uenige i vores politik – det er også helt ok at være pigesur over det sent fremsendte budgetforslag – men uanset hvordan forligspartierne ønsker at føre politik, er det værd at bemærke, at det i sidste instans er borgernes penge, børnenes trivsel og de svage i samfundet, der kommer til at lide under den politik, Christian Hem og Helle Bak åbenbart har sat sig i spidsen for at gennemføre.

Nuvel, kampen kommer sikkert til at fortsætte ved de kommende forhandlinger omkring budget 2024… fordi vi er tre partier, der netop ikke gør ”som man plejer”.

LÆS OGSÅ: Helle Bak Andreasen og Christian Hem: For sent ude….

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn