Stranden i Jammerbugt er blevet oversvømmet med drivgods

Stranden i Jammerbugt flyder med drivgods. Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Stranden i Jammerbugt er blevet oversvømmet med drivgods

Under stormen Pia er Mærsk-skibet Mayview Mærsk rapporteret at have mistet mere end 40 containere på sin rejse fra Bremerhaven, Tyskland, til Gdansk, Polen. Mærsk har bekræftet overfor TV2, at ingen besætningsmedlemmer er kommet til skade, og skibet forventes at ankomme til Gdansk den 24. december. 

En specialvirksomhed er hyret til at bistå med lokaliseringen af de tabte containere. Mærsk fremhæver, at sikkerheden for besætningen og lasten er afgørende og forsikrer om deres engagement i oprydningen samt planer om en grundig undersøgelse for at minimere fremtidige risici.

Stranden i Jammerbugt flyder med drivgods Foto: Privat

Stranden i Jammerbugt flyder med drivgods

Strandfogeden Andreas Rasmussen, der dækker strækningen fra Bulbjerg til Slettestrand, er blevet oversvømmet med henvendelser om drivgods, der er skyllet ind på kysten. Efter at have modtaget en rapport om et enkelt køleskab ved Svinkløv, opdagede Andreas, at der var blevet skyllet en betydelig mængde affald i form af køleskabe, frysere, medicin og børneudstyr ind på stranden.

Den seneste tid har været travl for strandfogeden, der oplever en stor tilstrømning af henvendelser og støtte fra lokalsamfundet. Han påpeger, at mange frivillige hjælper med oprydningen langs stranden, men at der stadig er behov for flere hænder.

“Der er rigtig mange, der ringer ind – jeg er blevet kimet ned. Og det er jo bare godt, at folk hjælper. Der er også mange nede ved stranden, der hjælper med at rydde op og samler sammen, men der skal bruges mange flere folk,” udtaler Andreas Rasmussen til TV2nord.

Stranden i Jammerbugt flyder med drivgods Foto: Privat

LÆS OGSÅ: WALKin Nordjylland Ekspanderer og Forener Fællesskabet i Naturen

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn