Stor stigning i søgninger på nordjyske sommerhuse

De nordjyske sommerhuse vokser i kvadratmeter
Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

En dugfrisk analyse fra YouGov viser, at 76 procent af danskerne forventer at blive hjemme i Danmark, og at de især planlægger ophold i jyske sommerhuse denne sommer. Hos DanCenter har man oplevet stor vækst i antal søgninger efter sommerhuse i Nordjylland med Blokhus som en højdespringer.

Coronakrisen har kastet skygger over det meste af verden, og det har i høj grad indflydelse på danskernes ferieplaner. Det viser en ny undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov, der har spurgt 1.025 danskere, hvordan COVID-19 har påvirket deres rejseplaner.


Hele 76 procent af danskerne planlægger ifølge undersøgelsen at blive hjemme i Danmark. 15 procent har allerede booket ferien, mens 22 procent fortsat overvejer eller planlægger at bestille sommerferie i Danmark. 37 procent af de adspurgte svarer desuden, at de føler sig mest trygge ved at holde ferien i Danmark grundet den aktuelle situation.

Det er gode nyheder for store dele af landets turistbranche, der i disse måneder oplever en historisk nedgang i omsætningen:

– Det er svært at finde lyspunkter i disse tider, men vi ser stadig et håb for at vinde noget af det tabte tilbage via den markante stigning i antallet af danskere, der planlægger at holde ferien i Danmark. Helt konkret har vi siden coronakrisens start oplevet en stigning på 60 procent i antallet af danske bookinger sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, mens antallet af last minute-bookinger er øget med 150 procent, lyder det fra adm. direktør i DanCenter og formand for Feriehusudlejernes Brancheforening, Kim Holmsted, som tilføjer:

– Vi forventer desuden et fortsat højt aktivitetsniveau frem mod de kommende helligdage, hvor mange danskere formentlig søger mod feriehusene.

26 procent af deltagerne forventer at holde ferie i egen bolig, mens 28 procent endnu ikke har truffet afgørelse om sommerplanerne.


Vækst i sommerhus-søgninger i Nordjylland – Blokhus er højdespringer
Generelt er deltagerne i undersøgelsen ikke bekymret for en dansk ferie. Kun 10 procent svarer, at de i høj eller meget høj grad er utrygge ved at holde ferie i Danmark. Leje af sommerhus vurderes desuden af mere end 40 procent som den mest trygge ferieform foruden ophold i eget hjem.

Derudover søger danskerne i højere grad fra de større byer ud mod kysterne, der i mange tilfælde råder over bredere vidder og mere natur. Særligt Øst-, Vest- og Nordjylland ligger højt på listen over danskernes foretrukne feriesteder i 2020, og det kan man nikke genkendende til hos DanCenter, der råder over mere end 6.000 feriehuse i Danmark.

– Vi oplever netop nu en massiv stigning i trafikken til vores hjemmeside på tværs af områder, hvilket vidner om, at sommerhusferie generelt er top of mind hos danskerne i øjeblikket. For eksempel er søgninger i markedet på Nordjylland vækstet med omkring 238 procent med højdespringere som Skagen og Blokhus, mens interessen for sommerhuse ved Vesterhavet er steget med cirka 250 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, fortæller Kim Holmsted.

Ifølge tallene fra YouGov planlægger kun henholdsvis 4 og 5 procent at holde ferie på Østsjælland og i omegnen af København, mens 9 procent planlægger at holde ferie i København by og i Nordsjælland.

Adgang til natur og strand, afspritning samt konkurrencedygtige priser er ifølge undersøgelsen blandt de vigtigste kriterier for valg af feriested og udbyder.


Nøgleresultater fra undersøgelsen:

  • 37 % af danskerne svarer, at de føler sig mest trygge ved at holde ferie i Danmark på grund af corona
  • 15 % af danskerne har bestilt ferie i Danmark, mens 22 % planlægger eller overvejer at bestille
  • Flest planlægger at holde ferie i Nordjylland (23 %), Østjylland (21 %) og Vestjylland (19 %), mens færrest ville vælge Østsjælland (4 %) og Københavns omegn (5 %)
  • 63 % er ”slet ikke” eller ”i mindre grad” bekymrede, mens kun 10 % af befolkningen i ”høj” eller ”meget høj grad” er bekymrede for at holde ferien i Danmark
  • 41 % føler sig mest tryg ved leje/lån af sommerhus ifm. ferieophold i Danmark
  • Adgang til natur og strand, konkurrencedygtige priser og afsprittede boliger er de vigtigste kriterier for valg af ferie i Danmark