Stor opbakning til corona-ramt landsindsamling

Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Mikkel Østergaard
Print Friendly, PDF & Email

Der var ikke indsamlere fra Folkekirkens Nødhjælp i Jammerbugtens gader i søndags, som der skulle have været. Organisationen måtte således aflyse landsindsamlingen grundet coronavirus, men nu har danskerne bakket talstærkt op om en digital indsamling, der blev skudt i gang lørdag som erstatning for den fysiske dør-til-dør indsamling.

Søndag eftermiddag rundede den digitale landsindsamling 3 millioner kroner – og kampagnen fortsætter hele denne uge.

”Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at vi ville modtage så stor økonomisk støtte og moralsk opbakning efter, at vi tog den svære beslutning om at aflyse indsamlingen på grund af corona-virus,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Det er overvældende at mærke den støtte og varme, som danskerne sender vores vej i disse dage. Det er politikere, organisationer, vores ambassadører og tusindvis af danskerne, der har ønsket at bidrage – og så er det ikke mindst vores mange fantastiske frivillige.”

Danskerne har benyttet SMS’er, MobilePay og egenindsamlinger på Facebook for at samle ind til Folkekirkens Nødhjælp. Op mod 15.000 mennesker skulle søndag have været på gaden for at samle penge ind til klimahjælp til verdens fattigste.