Stor opbakning til andelsselskabsprojekt: Møde på Lanternen var en succes

Forpagter på Lanternen Nadja Vinther Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Stor opbakning til andelsselskabsprojekt: Møde på Lanternen var en succes

På Jammerbugtposten.dk har vi tidligere fortalt om, at “Det brune værtshus” Lanternen i Blokhus har brug for hjælp. En lille gruppe har gennem de sidste måneder funderet over, hvordan der kan laves en form for andelsselskab, der kan eje bygningen Aalborgvej 4 i Blokhus og dermed hjælpe “Det brune værtshus” med en mere økonomisk spiselig husleje samt at kommende anpartshavere kan hjælpe med at vedligeholde bygningen. 

Lørdag den 24. februar 2024 var deres forberedende arbejde klar til at blive præsenteret på et informationsmøde.  

– Det var en glæde at se så mange engagerede mennesker møde op på Lanternen lørdag den 24. februar. På mødet blev der givet indsigt i, hvordan et andelsselskab kan blive en realitet, og jeg har modtaget tilbagemeldinger fra flere, der fortæller, at de kom med en sund skepsis, men nu tror på projektet. Disse tilbagemeldinger er fantastiske og giver mig stor tro på projektet, fortæller Mogens Sparre, der er en af ildsjælene bag anpartsprojektet for bevarelse af værtshuset i Blokhus. 

“Små hundrede” var mødt op til informationsmødet 

– Jeg har nu en liste med forhåndstilkendegivelser, e-mails og mobiltelefonnumre fra 67 personer. Dette betyder, at der allerede nu er tilsagn om 380.000 kr. til projektet, hvilket er utroligt flot. Og måske endnu bedre nyheder er, at der er 6 personer, der har tilmeldt sig en arbejdsgruppe, som nu vil gå i gang med at detailprojektere til en egentlig tegningsdag.

– Tak til alle, der deltog i mødet og viste interesse for dette andelsselskabsprojekt. Sammen skaber vi muligheder og støtter op om fællesskabet. Lad os fortsætte denne positive bevægelse mod at gøre vores projekt til virkelighed, slutter Mogens Sparre.

I materialet fra informationsmødet fremgår det bl.a., at anparter i Aalborgvej 4 i Blokhus kommer til og kan erhverves for 5000 kroner pr. styk og at tidsplanen for realiseringen og etableringen af projektet forventes at være på plads om et halvt års tid.   

Deltog du ikke på informationsmødet, men tænker, at det her projekt lige er noget for dig. Kan du kontakte Mogens Sparre for yderligere information. Mogens kan kontaktes på mail: sparre@ikl.aau.dk

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn