Stor interesse for dyreadoption under coronakrisen

Foto: Kim Johnsen.
Print Friendly, PDF & Email

Dyrenes Beskyttelse har oplevet en øget efterspørgsel på at adoptere kæledyr, siden landet lukkede ned. Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at være meget opmærksom, når man køber især hvalpe på internettet.

Internaterne har normalt lavsæson i marts og april, men i år er der ekstra tomt. Coronakrisen har gjort, at efterspørgslen på kæledyr er steget. Telefonerne har ringet som aldrig før, og på mange af landets internater er der kun få katte tilbage.

”Det er en lidt usædvanlig situation, vi står i. På denne tid af året er der normalt flest voksne katte på internaterne, da killingesæsonen ikke er startet endnu og det tager ofte en del længere tid at finde et nyt hjem til en voksen kat. Men dette forår har det ikke været et problem,” fortæller Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.


26 % flere besøg på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside for adoption
Selvom internaterne har oplevet, at telefonerne ringer meget, så er der på grund af lavsæsonen ikke blevet adopteret mange flere katte, ganske enkelt fordi der er få katte på internaterne. Den stigende interesse kan dog ses på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside for adoption af dyr, hvor trafikken er steget med 26 % flere besøgende sammenlignet med samme periode i 2019.

”Det er ikke til at sige med sikkerhed, at stigningen skyldes coronakrisen, men når vi taler med internaterne, så har de oplevet, at telefonen har ringet meget, siden Danmark lukkede ned. Og det er tydeligt, at der er mange, som har været inde og kigge på dyr på vores hjemmeside,” fortæller Jens Jokumsen.


Pas på de ulovlige hvalpefabrikker
Den store efterspørgsel på kæledyr skaber dog også en bekymring for Jens Jokumsen. For selvom det er trygt og sikkert at få sit nye familiemedlem fra et af Dyrenes Beskyttelses internater, så er der risiko for at komme til at handle med en ulovlig hvalpefabrik, når man kigger efter hunde på for eksempel Facebook og Den Blå Avis.

”Lyssky hundehandlere har kronede dage på nettet, og hvis man ikke ser sig godt for, kan man risikere at støtte en hvalpefabrik, hvor hundene går under kummerlige kår. Så det er vigtigt, at man tager sig god tid. Besøg stedet flere gange. Sørg for at se hvalpens mor. Og for alt i verden aldrig køb en hund på en rasteplads eller andre offentlige mødesteder, eller fra sælgere som tilbyder at levere hunden,” understreger Jens Jokumsen.

5 GODE RÅD

  1. Hvalpen skal være mindst otte uger gammel
  2. Hvalpen skal stå i Dansk Hunderegister
  3. Sørg for også at se hvalpens mor
  4. Køb aldrig, hvis du er i tvivl
  5. Kontakt politiet eller 1812 ved vanrøgt