Stille valgkamp i Jammerbugt: Kun valgplakater minder om EU-valget

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Stille valgkamp i Jammerbugt: Kun valgplakater minder om EU-valget

Af Lis Jensen, Møllebakken 10, Saltum, næstforperson i Folkebevægelsen mod EU

Den 9. juni skal vi hen at stemme til EU parlamentsvalget, som de fleste jo ved. Ikke mindst på grund af de mange valgplakater, der er sat op i Jammerbugt kommune, men ellers nok en noget “tam” valgkamp uden møder her i kommunen!

For mig som mangeårigt medlem af Folkebevægelsen mod EU (faktisk siden september 1972), er det et særligt underligt og svært valg, idet jeg aldrig har stemt på andet end liste N til EU parlamentsvalg og jeg repræsenterede således også Folkebevægelsen i EU parlamentet i perioden 1994 – 1999.

MEN desværre kan Folkebevægelsen  mod EU ikke stille op til dette valg, idet vi ikke har formået at samle de godt 70.000 vælgererklæringer, der kræves for at stille op.

Et meget højt tal og ikke f.eks. de godt 22.000 der kræves for at stille op til Folketingsvalg, MEN et samlet flertal i det nuværende Folketing nedstemte et forslag fra Enhedslisten om at sidestille antal af vælgererklæringer til de to valg.

Der er helt sikkert mange, der har det svært som mig til dette valg, MEN jeg er nået frem til, at jeg stemmer på liste Ø Enhedslisten, der for mig er det bedste alternativ.

Enhedslisten er blevet mere EU venlig, end jeg ønsker mig, MEN det er vigtigt at slå fast, at der i programmet står: ” vi fastholder perspektivet om udmeldelse af EU”.

Jeg hører til den del af Enhedslisten, der til enhver tid vil holde fast i denne pasus og med den højredrejning, der finder sted i bl.a. Italien, Frankrig og Tyskland mener jeg osse, det er vigtigt, at venstrefløjsgruppen i EU parlamentet bliver styrket.

MEN svært er det og det, der trøster mig er, at jeg ved, der er mange EU modstandere i Danmark og det er mit håb, at vi får styrket Folkebevægelsen mod EU, så vi igen får mulighed til at stille op til EU parlamentet og i den mellemliggende periode, vil jeg gøre mit til at udbrede kendskabet til, hvad der foregår i EU, altså alt det, vi ikke får fortalt via den danske presse.

God valgdag på søndag.

Lis Jensen
Regionsrådsmedlem Lis Jensen fra Enhedslisten – De Rød-Grønne

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn