Sportsefterskolen Aabybro forlænger samarbejdet med AaB

Sportsefterskolen Aabybro
Forstander Esben Mathiasen kunne for nogle uger siden sammen med repræsentant fra AAb giver hånd på et fortsat godt samarbejde. Foto: Sportsefterskolen Aabybro
Print Friendly, PDF & Email


Sportsefterskolen Aabybro (SEA) og AaB forlænger samarbejdet!
Et efterskoleår med talentudvikling og elitefodbold

​Ja den er god nok, Sportsefterskolen Aabybro og AaB har indgået ny samarbejdsaftale for minimum de næste tre år, og bygger derfor videre på det fantastiske samarbejde, som blev igangsat tilbage i 2014, hvor Sportsefterskolen Aabybro stadig hed Aabybro Efterskole.


Samarbejdet mellem SEA og AaB giver fodboldpiger mulighed for at kombinere elitefodbolden med efterskoleoplevelsen, uden at gå på kompromis med nogle af delene.​

Henrik Raal – Formand for AaBs kvinde/pige afd. udtaler sig således om deres vision for samarbejdet:

”Vi vil styrke elitepigefodbolden i Nordjylland ved at samle og give de mest ambitiøse og talentfulde spillere rammer og vilkår, så de udvikler sig mest muligt. På denne måde kan vi spille med i landets bedste ungdomsrækker og udvikle pigefodboldspillere til ungdomslandsholdene.
Vi gør det ved at sætte spillerne i centrum, så de får muligheden for at nå så langt som muligt med deres fodboldtalent. Samtidig skal det sociale spille en stor rolle. Vi ønsker at være med til at udvikle pigefodbolden i Nordjylland.
Samarbejdet med Sportsefterskolen Aabybro gør det muligt at kombinere et efterskoleophold med elitefodbold i AaB, og vi er rigtig glade for så mange i år har valgt at kombinere dette.”

AaBs vision om at styrke elitepigefodbolden i det nordjyske er en vi på Sportsefterskolen Aabybro deler, og resultaterne som samarbejdet har givet, vidner om at kombinationen mellem elitefodbold i AaB og efterskole på SEA giver fantastiske rammer, hvor de mest ambitiøse fodboldtalenter kan udvikle sig og lykkes med deres fodboldambitioner, uden at skulle give afkald på et efterskoleår fyldt med fællesskab, dannelse og oplevelser for livet.​

En af de elitespillere som har draget fordel af samarbejdet mellem Sportsefterskolen Aabybro og AaB er Cornelia Kramer, som under sin efterskoletid udviklede sit fodboldtalent til træningen på SEA og i AaB. Dette resulterede i at hunsikrede sig en plads på AaB kvindeelite. Herfra blev hun hentet til topholdet HB Køge og har ligeledes spillet både på ungdomslandsholdet samt Champions League.

LÆS OGSÅ: Sejr til Aabybro U9 i stor turnering

Udover Cornelia Kramer kan også Gry Thrysøe nævnes, som spillede på AaBs U18 hold samtidig med sit efterskoleår på SEA. Hun spillede efterfølgende på AaB kvinde elite, og herefter collegefodbold i USA. Også Lærke Stæhr er nævneværdig, som nu spiller AaB U18, men hun er også omkring AaBs senior hold. Sofie Lundgaard opnåede også store resultater i sin tid på SEA, og hun formåede samtidig med at hun stadig var elev, at få kontrakt med Fortuna Hjørrings seniorhold.

Store resultater er næsten synonyme med elitefodbold på SEA, og flere af elitepigerne fra SEA har spillet sig på ungdomslandsholdet. Her kan nævnes: Ida Skaksen, Cornelia Kramer,​Sofie Lundgaard og Signe Hagsten.

Disse historier vidner om den talentudvikling samarbejdet mellem AaB og Sportsefterskolen Aabybro giver muligheden for, og hvordan spillere, som har været en del af dette projekt, er endt blandt de bedste.

Kombinationen mellem elitefodbold i AaB og uddannelse stopper ikke ved afsluttet efterskoleår. Der er efterfølgende mulighed for at fortsætte på college og fortsat kombinere dette med fodbold i AaB – du kan læse mere om dette her.

Så er du en ung ambitiøs fodboldpige, eller er du forældre til en, som har ambitioner om at spille med blandt landets bedste? Så er et efterskoleår på Sportsefterskolen Aabybro i kombination med elitefodbold i AaB det perfekte for dig eller dit barn. Det vil være et år hvor hverdagen vil være fyldt med sport, fællesskab og personlig udvikling, og der vil være de absolut bedste forudsætninger for at udvikle sig, til de mange træninger både på SEA og i AaB.​

Hvis du vil høre mere om samarbejdet og hvilke muligheder det giver, kan du tilmelde dig informationsmøde søndag d. 29/1 kl. 13:00-15:00. Der vil her være repræsentanter til stede fra både SEA og AaB, som vil stå klar til at besvare alle spørgsmål du måtte have.

OBS: For at have et overblik over, hvor mange der ønsker at deltage til informationsmødet bedes du tilmelde dig infomødet her.

Har du ikke mulighed for at deltage til informationsmødet, eller har du spørgsmål du ønsker svar på inden? Så er du altid mere end velkommen til at kontakte Sine Hovesen på mail: sh@sportsefterskolen.dk eller på telefon: 98241099.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn