Spejdere over hele landet inviterer børnefamilier med til en nat under stjernerne

Print Friendly, PDF & Email

Mens flere danskere er begyndt at sove under åben himmel, står det sløjt til med børn og unge. Kun hver tredje 2-15-årig har sovet udenfor i fx telt eller shelter.

Det vil spejderne lave om på, og inviterer derfor børn, unge og voksne til ’Sov Ude’ under stjernerne den 25. maj.

Det er blevet eftertragtet at sove ude til lyden af trækronernes susen og med månen som natlampe. Således slog 2018 rekord for overnatninger på Naturstyrelsens lejrpladser, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

Til gengæld ser det ud til, at børn og unge i høj grad går glip af de gode oplevelser i det fri. Sidste år viste en undersøgelse fra Friluftsrådet, at 66 % af de 2-15-årige aldrig har sovet udenfor i fx telt eller shelter.

Derfor er spejdergrupper over hele landet nu gået sammen om at arrangere ’Sov Ude’ lørdag den 25. maj. Her stiller lokale spejdergrupper bl.a. telte, bivuakker og sovepladser til rådighed, så flere kan komme ud at prøve magien ved at sove under åben himmel.

”Vi ved fra undersøgelser, at både børn, unge og voksne faktisk ønsker at komme mere ud i naturen, men har svært ved at få det til at lykkes i en travl hverdag. Derfor vil vi med ’Sov Ude’ gøre det nemt for flere at få en god og hyggelig oplevelse i naturen. Og forhåbentlig kan vi inspirere endnu flere til at komme i gang med friluftslivet”, siger generalsekretær i Det Danske Spejderkorps Benedikte Marie Kaalund.

Indtil videre er der over 50 åbne arrangementer over hele landet, og der kommer hele tiden flere til. Ud over at stille sovepladser til rådighed, arrangerer de lokale spejdergrupper også forskellige frilufts- og spejderaktiviteter som bl.a. træklatring, natløb og mad over bål.

”Naturen byder på fantastiske oplevelser, som vi håber, flere får del i. I naturen kan vi stresse af og være aktive sammen på en anden måde, end vi er normalt. Og det er ikke bare noget, vi spejdere og friluftsfolk går og fortæller hinanden. Masser af forskning peger på naturens gode effekter for både børn, unge og voksne”, siger generalsekretær Benedikte Marie Kaalund.

Man kan se et kort over de lokale arrangementer på sovude.dk. ’Sov Ude’ arrangeres af Det Danske Spejderkorps i samarbejde med de fire andre spejderkorps i Danmark.

Gruppenavn: Aabybro gruppe

Hvor foregår aktiviteten?: Spejderhytten, Aastrupvej 4, Aabybro

Hvornår?: Lørdag d. 25. maj kl. 16.00 til søndag d. 26. maj kl. 10.00

Program for dagen: Vi mødes kl. 16 ved spejderhytten, og sammen laver vi aftensmad over bål, og bagefter er der hygge og lejrbål, inden vi går til ro i shelters, telt, hængekøjer eller under åben himmel med stjernene som natlampe. Efter fælles morgenmad og oprydning siger vi farvel og tak for denne gang søndag ved 10-tiden.

Kontaktperson: Peter Gregersen, pehegr@gmail.com

Mere info/tilmelding: Vil du høre mere om arrangementet, kontaktes Peter på pehegr@gmail eller Else på spejderaabybro@gmail.com. Tilmelding er nødvendig. Pris for mad 40 kr.