Hele Nordjylland fejrer Limfjordstunnelens 50 års jubilæum

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Det bliver en folkefest søndag den 12. maj, når hele Nordjylland fejrer Limfjordstunnelens 50 års jubilæum med fest og musik på Honnørkajen i Aalborg samt stort motionsløb og paradekørsel med veteranbiler under Limfjorden.

Gang og motionsløb gennem tunnelen

Jubilæet markeres med familievenlig gang samt motionsløb på forskellige distancer, hvor mere end 8.000 tilmeldte får en eksklusiv oplevelse ved at gå og løbe gennem tunnelen. Flere nordjyske politikere vil også deltage, bl.a. Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og skatteminister Karsten Lauritsen, som begge vil løbe halvmaraton, mens regionsrådsformand Ulla Astman vil løbe 10 km.

– Vi glæder os meget til dagen, og er utroligt glade for at så mange mennesker har valgt at deltage i festlighederne, siger Ulla Astman og Thomas Kastrup-Larsen samstemmende og fortsætter:

– Limfjordstunnelen har nu gennem 50 år været en livsnerve i Nordjylland og har været en absolut forudsætning for den positive udvikling af regionen.

Folkefest og veteranbiler i paradekørsel

Jubilæet markeres også med et større veteranbiltræf på Aalborghus Slot.

– Da Limfjordstunnelen blev indviet for 50 år siden i 1969, kørte mange veteranbiler som de første gennem tunnelen, lige efter Kongen. Det vil vi gerne gentage, og vi har i dagens anledning samlet 50 biler, hvor af nogle også kørte med for 50 år siden, siger Bent Gregersen fra Nordjysk Vintage Motor Klub.

Bilerne vil flere gange i løbet af søndagen køre gennem tunnelen, og publikum er meget velkomne til at køre med. Der vil også være kørsel for særligt indbudte gæster. De kan bl.a. komme ud at køre i bilen Krone 5, som har været ejet af kongehuset fra 1970 til 2015.

Honnørkajen i Aalborg er i dagens anledning klædt på til fest. Der vil være mange boder og en scene, hvor der hele dagen vil være musikalsk underholdning. Der er præmieoverrækkelse til løberne kl. 11.30 efterfulgt af politiske taler samt koncert med bandet Souvenirs.

Festlighederne er arrangeret i et samarbejde mellem Aalborg Kommune, Region Nordjylland, DGI og Nordjysk Vintage Motor Klub.

Yderligere informationer:

Program for Limfjordstunnelens 50 års jubilæum

Et samlet program med alle aktiviteter ved fejringen af Limfjordstunnelens 50 års jubilæum kan ses på Region Nordjyllands hjemmeside.