Specialister kommer til patienterne

Kern Olofsson er en af de læger der ofte tager turen til Aalborg

Et samarbejde mellem Aalborg Universitetshospital og det landsdækkende Epilepsihospitalet Filadelfia skåner børn og unge med svær epilepsi for at tage de lange og mange køreture til Sjælland for at blive behandlet.

Før januar 2018 var det sådan, at børn og unge med svær epilepsi og handicaps skulle tage turen til Epilepsihospitalet på Sjælland, når de skulle behandles af epilepsihospitalets speciallæger og specialsygeplejersker.

-- annonce ---

Denne transport slider på børnene og deres familier. Derfor satte de to parter et samarbejde op, som i stedet fik specialisterne til at tage turen til patienterne på Aalborg Universitetshospital. Sådan har det været i knap to år med stor gevinst for patienterne og deres familier.

– Vi sætter stor pris på vores samarbejdspartners velvilje til at være med på denne løsning, som indebærer, at deres højt specialiserede læger og sygeplejersker kommer til vores patienter, siger børnelæge Hans Christian Laugaard-Jacobsen fra Aalborg Universitetshospital.  

Samarbejdsaftalen fortsætter

I de knap to år har omkring 40 nordjyske børn og unge fået muligheden for den nære behandling, og det er netop besluttet, at samarbejdsaftalen fortsætter.

– Det er meget vigtigt for os som universitetshospital, at vi leverer gode, nære løsninger for vores patienter, og vi sikrer samtidig med denne løsning, at patienterne får den højt specialiserede behandling på Aalborg Universitetshospital, siger Hans Christian Laugaard-Jacobsen.

Ledende overlæge Kern Olofsson fra Epilepsihospitalet Filadelfia betegner aftalen som en gevinst for alle parter:

– Ud over gevinsten for patienterne og deres familier, styrker det tætte samarbejde samtidigt det faglige samarbejde med Aalborg Universitetshospitals lokale behandlingsteam og bidrager til kontinuitet og sammenhæng i behandlingen, siger Kern Olofsson, som er en af de læger, der ofte tager turen til Aalborg.