Sol og Strand-fond søger modtagere til million-donation

Foto: Jammerbugtposten.dk.


Sommerhusejere og danske og udenlandske feriegæster involveres i udvælgelse af målgrupperne – lokale Sol og Strand-bureauer i Blokhus, Løkken, Skagen og Lønstrup opfordrer lokale organisationer overveje at søge

Fonden Sol og Strand – der ejer Sol og Strand Feriehusudlejning – efterlyser nu ansøgere til at modtage, når fonden i december gennemfører den fjerde million-udlodning fra fonden på tre år.

-- annonce ---


Det bliver den anden millionudlodning fra fonden i 2022 – efter at fonden i marts ekstraordinært tildelte seks danske nødhjælpsorganisationer et tilskud på tilsammen en million kroner til deres humanitære arbejde i det krigshærgede Ukraine.

Denne gang bliver der lige som de foregående tre år uddelt en million kroner til ti humanitære organisationer, som hver vil modtage 100.000 kroner.

Og lige som i 2021 vil ejere af de 6.500 private danske sommerhuse og ferieboliger, som lejes ud gennem Sol og Strand i 2022, gennem en meningsmåling blive inddraget udvælgelsen af de målgrupper, som fondens donationer skal tilgå.

LOKALE BUREAUR: VI ER STOLTE OVER AT DELE UD – LOKALE SKAL OVERVEJE
Der er stolthed over donationen hos Sol og Strands lokale bureauer i Blokhus, Løkken, Lønstrup og Skagen:

Julia Spiess Wolsgaard-Iversen, der er chef for Sol og Strand i Blokhus:

-Det er virkelig stort at være en del af en virksomhed, der er ejet af en velgørende fond, som deler ud af sit overskud til lokale og humanitære formål. Vi har haft nogle rigtig gode år – og det kommer heldigvis til at smitte af på organisationer, der gør en fantastisk indsats for andre.

Charlotte Rehder Borup, der er chef for Sol og Strand i Løkken:

-Vi er simpelthen så stolte over at have mulighed for at bidrage til at vores ejer, fonden Sol og Strand, kan støtte alle mulige gode velgørende og humanitære formål med dele af vores overskud.

Brian Kristensen, der er chef for Sol og Strands bureauer i Lønstrup og Skagen:

-Vi kan kun opfordre alle lokale organisationer om at overveje, om de har projekter, der falder inden for de velgørende formål, der kan komme i betragtning – og straks sende en ansøgning.

ALLE ANSØGNINGER SKAL SKE GENNEM FONDENS HJEMMESIDE
Alle ansøgninger til ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” skal ske gennem fondens hjemmeside ( – fondensologstrand.dk).

Herefter vurderer fondens bestyrelsen i oktober og november ansøgningerne sammen med tilkendegivelserne fra husejere, feriegæster og ansatte, før udlodningen af de ti gange 100.000 kroner finder sted i december.

FAKTA:

DISSE TI HUMANITÆRE ORGANISATIONER MODTOG HVER 100.000 KRONER FRA FONDEN I 2021

  • ADHD-foreningen
  • Bedre Psykiatri
  • Angstforeningen
  • Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade
  • Det Kærlige Måltid
  • Dansk Gymnastik- og Idrætsforbund (DGI)
  • Børnesagens Fællesråd
  • Skyggebørn
  • Læger Uden Grænser
  • Den Danske Hyderabad Fond