Søndagsmatiné med Slåbrock Trio

Pressebillede
Print Friendly, PDF & Email

Søndag 15. september 2019 kl. 14.00 – Der er sat vand over til en hyggelig søndagsmatiné i Jammerbugt Kulturcenters cafe, når Slåbrock Trio med Kjeld Torbjørn i spidsen går på scenen.

– Hvis nogen tilbage i 1978 havde påstået, at mine sange stadig ville blive spillet i radioen og sunget i kor af publikum her 40 år senere, så havde jeg nok anbefalet indlæggelse og behandling… Men begge dele sker. Det berører mig dybt og glæder mig meget.

Kjeld Torbjørn var stifter, leder og sangskriver i det legendariske Slåbrock Band tilbage i 1970’erne og 80’erne, og det er sange som ”To gears Diesella”, ”A’e så glå ve dyr” eller ”Bondemand Jensen”, som hans egen generation ikke har glemt – og som nye generationer også har lært sig.

– Tænk at unge mennesker på 20-30 år står sammen med deres bedsteforældre og skråler med… Det er jo fantastisk, siger Kjeld Torbjørn. Og mange af dem kan næsten teksterne bedre end mig – selv om de er på vendelbomål!

– Ja, vi spiller med fornøjelse både ”Banko” og ”Er min ring for stram til din finger”. De gamle sange fylder rigtig meget i vores repertoire, siger Torbjørn. Men vi er også en nutidig, levende trio og spiller nye sange.

Hvis nogle husker Slåbrock Band som et af de bedste live-orkestre, så går de heller ikke fejl af Slåbrock Trio. Musikken krydres stadig af groteske historier og stand up-effekter. Publikum bliver spanket – og kan åbenbart lide det. Alene på Skagen Festival maste 1400 sig til en plads i et telt med en kapacitet på kun 1000 – og de havde en fest! Klokken 11 om formiddagen!

På scenen er Kjeld Torbjørn i forrygende musikalsk selskab med Torkild Mørch Albrechtsen på guitar samt Ole Albrechtsen på guitar og dobro.